· 

Kik­ker­erw­ten­cur­ry

Voor twee personen heb je nodig:

  • 1 eetl olie
  • 1 laurierblaadje
  • 1 kaneelstokje
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl verse gemberwortel
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 75 gr halfvolle yoghurt
  • 3 tomaten
  • 1 blik kikkererwten (ca. 240 gr uitgelekt)
  • 1 eetl citroensap
  • handje verse koriander

In een braadpan olie verhitten, laurier en kaneelstokje 30 sec. bakken zodat de geur vrijkomt. Ui toevoegen en 3 min. fruiten. Knoflook, gember en halve eetlepel komijn 1 minuut meebakken. Lepel voor lepel yoghurt door uimengsel scheppen, pas volgende lepel yoghurt toevoegen als vorige is opgenomen. 

 

Tomaten, kikkererwten, citroensap en 200 ml water erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Kikkererwten 10 minuten op zacht vuur doorwarmen. Kaneel en laurier verwijderen. In droge koekenpan rest van komijn roosteren tot het gaat geuren. Vlak voor serveren kikkererwten bestrooien met komijn en koriander.

Lekker met rijst en verse spinazie.  

Smakelijk!