· 

Doe deze dingen niet, als je wél wilt afvallen

Zeker de helft van de mensen die wil afvallen, behaalt zijn of haar doel niet. Wil jij wél slagen met afvallen dan kun je deze 7 valkuilen beter vermijden. 

1. Te weinig eten

Wie ineens erg weinig gaat eten zet zijn lichaam in de ‘spaarstand’. Op korte termijn verlies je er wel gewicht door, maar je lichaam is erg zuinig geworden met de beschikbare energie. Afvallen is een kwestie van blijven eten, maar dan wel slim en gezond eten.

2. Een vitaminetekort oplopen

Flink afvallen kan je snel een tekort aan vitaminen en mineralen bezorgen. Juist als je minder eet is het heel belangrijk op te letten dat je de goede dingen binnenkrijgt. 

3. Niet bewegen

 Dagelijks bewegen helpt flink bij het afvallen. Dat hoeft geen uren rennen of fitnessen te zijn. Elke dag een half uurtje wandelen is al heel goed.

voedingscoach-gezond-afvallen

4. Alcohol drinken

Dat glaasje wijn is lekker, maar het werkt op twee manieren tegen. Alcohol levert veel lege calorieën en versterkt je eetlust. Zo maak je het wel erg moeilijk om de hapjes te laten staan.

5. Stoppen met vet

Het lijkt een logische gedachte: "Ik moet van mijn vetrollen af, dus stop ik met vet." Maar een dieet waaruit alle vetten zijn verdwenen is helemaal niet gezond. Je lichaam heeft goede vetten nodig om er bepaalde vitaminen en hormonen van te kunnen maken.

 

Slecht vet uit koekjes etc. kun je missen als kiespijn, maar goede  vetten uit vis, noten en olijfolie helpen je gezond te blijven.


6. Geen plan hebben

De kans is groot dat je al snel afhaakt als je zomaar lukraak gaat afvallen.  Kies een goede strategie om af te vallen of vraag hulp aan een professional.  Voedingscoach Hanny houdt je gemotiveerd en zorgt ervoor dat je het juiste voedingspatroon kiest.

 

Doorbreek ongezonde eetgewoonten met het persoonlijke actieplan van Voedingscoach Hanny. Vraag nu een gratis adviesgesprek aan.  

7. Tenslotte: te weinig nachtrust

Te weinig slaap levert indirect een bijdrage aan gewichtstoename. Een slaaptekort verstoort de hormonen die betrokken zijn bij de stofwisseling, met als resultaat dat je overdag vaker zin hebt in eten. Zorg voor voldoende beweging, ga op tijd naar bed en zorg voor rust in je hoofd voordat je naar bed gaat. Op tijd de telefoon en andere schermen aan de kant.