· 

Hoe je kilo's afvalt door meer te eten

‘Maar zo moet ik meer eten dan ik gewend ben.  Dan val ik toch niet af?’  

Een vraag die ik ook deze week weer krijg van een klant. Uit de analyse van haar eetdagboek blijkt dat ze regelmatig onder haar energiebehoefte eet.

 

Maar in plaats van daardoor gewicht te verliezen, komt er elke keer een kilo bij.  Hoe zit dat? 

 

Zo werkt je energiebalans

Simpel gezegd verlies je gewicht als je meer energie verbrandt dan dat je binnen krijgt.  Door te eten en te drinken krijg je energie binnen. Door te bewegen verbrand je energie. En dus verwacht je dat je afvalt zodra je minder gaat eten. 

 

Ook bij Conny Caspers lukte het niet om af te vallen door heel weinig te eten, lees haar ervaring.

 

Je motor gecrasht

Het gaat fout zodra je veel te weinig gaat eten. Want dan stimuleer je je lichaam om steeds minder energie te verbranden. Typisch iets dat van toepassing is als je een crashdieet hebt gevolgd. Dat zijn diëten waarbij je veel te weinig eet, met als doel om snel af te vallen. Maar daarbij raakt je verbrandingsmotor van slag. Zodra je weer gewoon gaat eten, staat je lichaam nog steeds in de "spaarstand".  En kom je snel weer kilo’s aan. 

 

Help je verbrandingsmotor weer op gang 

Eet jij ook heel weinig om af te vallen? En lukt dat niet? Dan zit je waarschijnlijk in hetzelfde proces. Je motor moet weer op gang komen, door weer meer te eten. En dat is best  lastig, omdat je er vaak al een hele tijd op gefocust bent om zo weinig mogelijk te eten.  Wat moet je dan wel eten? 


De eerste stap naar gezond afvallen

Belangrijk is dat je vooral meer gaat eten van de juiste producten zoals groente, fruit, volkoren brood, volkoren pasta of zilvervliesrijst. Die vullen goed én geven energie. De chips, chocolade en snoep laat je beter staan.

 

Wil je jouw energiebehoefte weten? 
Wil je weten hoeveel jij moet eten om op een gezonde manier af te vallen? Laat dan je energiebehoefte berekenen en kom gratis kennis maken. Vul hieronder je gegevens in, dan neem ik contact met je op.

Ik wil gratis kennismaken en mijn energiebehoefte weten

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.