· 

Hoe je kilo's afvalt door meer te eten

‘Maar zo moet ik meer eten dan ik gewend ben.  Dan val ik toch niet af?’  

 

Een vraag die ik ook deze week weer krijg van een klant. Uit de analyse van haar eetdagboek blijkt dat ze regelmatig onder haar minimale energiebehoefte eet. In plaats van gewicht te verliezen, komt er elke keer een kilo bij.  Hoe zit dat? 

Is jouw energieverbranding in balans met je eten?

Simpel gezegd verlies je gewicht als je meer energie verbrandt dan dat je binnen krijgt.  Door te eten en te drinken krijg je energie binnen. Door te bewegen verbrand je energie.

 

En dus verwacht je dat je afvalt zodra je minder gaat eten. Maar heel vaak lukt dat niet. Omdat je energiebalans uit evenwicht is.  

Is jouw verbrandingsmotor ook gecrasht

Het gaat fout zodra je veel te weinig gaat eten. Want dan stimuleer je je lichaam om steeds minder energie te verbranden. Typisch iets dat van toepassing is als je een crashdieet hebt gevolgd. Dat zijn diëten waarbij je veel te weinig eet, met als doel om snel af te vallen. Maar daarbij raakt je verbrandingsmotor van slag. Zodra je weer gewoon gaat eten, staat je lichaam nog steeds in de "spaarstand".  En kom je snel weer kilo’s aan. 

 

Bij de eerste kennismaking merk ik vaker dat klanten veel te weinig eten. Met een steeds lager energieniveau als gevolg. Bij Conny Caspers kwam er ook steeds een kilootje bij. Ze ging steeds minder eten, maar dat hielp niets om af te vallen. Totdat ze met mijn hulp meer ging eten, lees haar ervaring.

Help je eigen motor weer op gang

Eet jij ook heel weinig om af te vallen? En lukt dat afvallen niet? Dan zit je waarschijnlijk in hetzelfde proces als Conny. Je motor moet op gang komen, door weer meer te eten. En dat is best  lastig, omdat je er vaak al een hele tijd op gefocust bent om zo weinig mogelijk te eten.  Hoe pak je dat aan? 

 

Belangrijk is dat je vooral meer gaat eten van de juiste producten zoals groente, fruit, volkoren brood, volkoren pasta of zilvervliesrijst. Die vullen goed én geven energie. De chips, chocolade en snoep laat je beter staan.

Wat is jouw energiebehoefte per dag? Vraag het nu gratis aan

Wil je weten hoeveel jij moet eten om op een gezonde manier af te vallen? Laat dan gratis jouw energiebehoefte berekenen. Vul hieronder je gegevens in, dan krijg je een gratis berekening. 

Ik wil mijn energiebehoefte weten

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.