Hoe je meer eet en kilo’s gaat afvallen

‘Maar zo eet ik meer dan hiervoor.  Val ik dan wel af?’ Een vraag die ik vaak van klanten krijg als we het voedingsadvies bespreken.  Afvallen heeft niet altijd te maken met minder eten en drinken. Hieronder het antwoord op de vraag: Meer eten en afvallen, kan dat wel?

 

Zo werkt je energiebalans

Simpel gezegd verlies je gewicht als je meer energie verbrandt dan dat je binnen krijgt. Je haalt energie uit eten en drinken. Door te bewegen verbrand je energie. Wil jij afvallen dan is het belangrijk dat je niet te veel, maar ook zeker niet te weinig eet.

 

Bij te weinig eten raakt je motor van slag

Jouw lichaam heeft een uniek proces om eten en drinken te verwerken. Als je veel te weinig eet, dan heeft dat effect op je verbrandingsmotor. Die gaat steeds langzamer draaien.

 

Crashen en jojo-en

Eet je veel te weinig, dan stimuleer je jouw lichaam om steeds minder energie te verbranden. Dit gebeurt vaak met crashdiëten. Dat zijn diëten waarbij je heel weinig eet om snel af te vallen. Dan raakt je verbrandingsmotor van slag. Zodra je weer “gewoon” gaat eten, verbrand je nog steeds te weinig energie. En kom je snel weer kilo’s aan.

 

Wil jij ook weer meer gaan eten?

Ben jij ook heel weinig gaan eten om af te vallen? Dan zit je waarschijnlijk in hetzelfde proces. Je motor moet weer op gang komen, door weer meer te eten. Maar dan wel de juiste dingen, zoals groente, fruit, volkoren boterhammen en zilvervliesrijst. Die vullen goed én geven energie. De chips, chocolade of snoep laat je staan.

 

Laat jouw energiebehoefte gratis berekenen

Wil je weten hoeveel jij moet eten om op een gezonde manier af te vallen? Laat je energiebehoefte berekenen en maak gratis kennis. 

 

Vul hieronder je gegevens in voor een gratis berekening van je energiebehoefte

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.