Alles over voeding

Alles over voeding · 20. maart 2019
Een lijstje met tips om af te vallen is niet compleet zonder vezels. Want vezels geven je een langdurig gevuld gevoel en helpen je om minder te eten zonder honger. Daarnaast houden ze je darmen gezond. En zijn daardoor erg belangrijk voor je algehele gezondheid. Weet jij hoeveel gram vezels per dag je nodig hebt?

Alles over voeding · 14. maart 2019
Als je aan mensen vraagt waar ze het liefst wat vet kwijt willen, zegt bijna iedereen: van mijn buik! Wat bepaalt eigenlijk waar vet op je lichaam terechtkomt? En helpen buikspieroefeningen tegen buikvet? Lees er hier alles over.

Alles over voeding · 20. februari 2019
Eet jij op sommige dagen geen vlees of vis? Dan ben jij een zogenaamde flexitariër. Gezond eten met minder vlees is niet moeilijk. Maar is minder vlees eten wel gezond?

Alles over voeding · 13. februari 2019
Tarwe is even goed als spelt. En door koffie te drinken hou je vocht vast. Rijstdrank is gezonder dan koemelk. Welke uitspraken kloppen wel en welke niet? Lees hier de feiten en fabels over afvallen en gezond eten.

Alles over voeding · 06. februari 2019
Bij een intake met een klant komen er allerlei onderwerpen voorbij. Ik stel altijd de vraag: “Wat verwacht je van mij?” Dan is vaak het antwoord: “Kan je mij een lijstje geven van eten dat wel en niet gezond is?”

Alles over voeding · 29. januari 2019
Wie aan afvallen denkt, denkt vrijwel meteen aan sporten. In ons hoofd is gewicht verliezen automatisch gelinkt aan veel uren hardlopen of zwoegen in een fitnesszaaal. Het gevolg daarvan is dat veel mensen niet eens beginnen met afvallen. We hebben immers helemaal geen tijd voor die urenlange trainingen. Laat staan dat we er zin in hebben. Maar moet je eigenlijk wel zoveel sporten om te kunnen afvallen?

Alles over voeding · 24. december 2018
Zijn avocado en noten een slimme snack? En salade bij de lunch in plaats van brood. Is dat nou beter? Wil je anno 2019 iets eten, dan wordt het er niet makkelijker op. Wat is nou wel of niet goed?

Alles over voeding · 07. november 2018
Hoe zit het nou? Val je echt af van elke dag een glaasje water met grapefruitsap? Voorkomen sinaasappels dat je verkouden wordt? En heeft citrusfruit nu ook al een E-nummer? De feiten en fabels over citrusfruit.

Alles over voeding · 23. oktober 2018
Dat ligt er aan wat je eet en hoeveel. Je spijsvertering, maag en darmen blijven ook ’s nachts hun functie vervullen. Eten dat niet verteerd wordt na 20.00 uur? Dat is een fabeltje. Ons lichaam wacht echt niet met verteren tot wij de volgende dag weer wakker zijn.

Alles over voeding · 16. oktober 2018
Wil je nu wel weer eens in dat leuke jurkje passen? Of zonder dat buikje in die mooie broek? Dan wil je vast zo snel mogelijk flink afvallen. Op internet vind je allerlei artikelen die je vertellen dat je 15 kilo kan afvallen in 3 maanden. Dat komt goed uit, denk je dan toch?

Meer weergeven