Alles over voeding

Alles over voeding · 11. september 2019
Brood, pasta en couscous dikmakers? Een toenemend aantal onderzoeken wijst uit dat koolhydraten juist helpen bij het afvallen. Nog niet overtuigd? Lees dan vooral verder.

Alles over voeding · 03. september 2019
Wat is nou belangrijker als je gezond wilt afvallen? Sporten of gezond eten? Lees hierna waarom de 80/20 regel voor gezond afvallen het beste werkt.

Alles over voeding · 15. juli 2019
De manier waarop je afvalt voorspelt vaak je kans op succes. Hoe sneller je afvalt, hoe minder kans je hebt om op gewicht te blijven. En ook al ga je niet meer eten dan voorheen, de meeste mensen komen wel meer kilo’s aan. Hoe voorkom je dat jojo-effect?

Alles over voeding · 25. juni 2019
Komt er bij jou elk half jaar een kilootje bij? En krijg je zo’n zwembandje om je taille dat er eerst niet zat? Als je 50+ bent is afvallen moeilijker dan voorheen. Misschien zit je figuurlijk al niet zo lekker in je vel door de overgang. En dan komen die extra kilo’s er nog eens bovenop. Hoe pak je dat aan?

Alles over voeding · 21. juni 2019
Wil je dat zomerjurkje weer passen? Of zonder buikje in die zwembroek ? Dan wil je vast zo snel mogelijk flink afvallen. Op internet vind je genoeg artikelen die vertellen dat je makkelijk 15 kilo kan afvallen in 3 maanden. Dat komt goed uit, denk je dan. Helaas is het niet zo makkelijk.

Alles over voeding · 21. mei 2019
Er is een mineraal dat als bijnaam heeft ‘het antistressmineraal’. Het kan namelijk lichamelijke stress verminderen. Het helpt je spieren en bloedvaten te ontspannen en heeft een algemeen kalmerend effect.

Alles over voeding · 08. mei 2019
Dat vezels gezond zijn is bekend. Dat kun je zien als je in de supermarkt voor het schap met energierepen staat. Je wordt omringd door wuivende graanvelden. Wat kies jij?

Alles over voeding · 12. april 2019
Maak een rondje over internet en je komt de vreemdste “ feiten” over afvallen tegen. De afgelopen weken kwam ik weer een paar mooie fabels tegen. De 6 belangrijkste fabels over afvallen vind je hier op een rij.

Alles over voeding · 01. april 2019
Wie wil afvallen moet minder eten en meer bewegen. Maar wat moet je eten als je sport en wil afvallen? En wanneer is het beste moment? Zeven vragen aan sportdiëtist Titia van der Stelt, diëtist bij wielerploeg Sunweb.

Alles over voeding · 20. maart 2019
Een lijstje met tips om af te vallen is niet compleet zonder vezels. Want vezels geven je een langdurig gevuld gevoel en helpen je om minder te eten zonder honger. Daarnaast houden ze je darmen gezond. En zijn daardoor erg belangrijk voor je algehele gezondheid. Weet jij hoeveel gram vezels per dag je nodig hebt?

Meer weergeven