Alles over voeding

Alles over voeding · 21. mei 2019
Er is een mineraal dat als bijnaam heeft ‘het antistressmineraal’. Het kan namelijk lichamelijke stress verminderen. Het helpt je spieren en bloedvaten te ontspannen en heeft een algemeen kalmerend effect.

Alles over voeding · 08. mei 2019
Dat vezels gezond zijn is bekend. Dat kun je zien als je in de supermarkt voor het schap met energierepen staat. Je wordt omringd door wuivende graanvelden. Wat kies jij?

Alles over voeding · 12. april 2019
Maak een rondje over internet en je komt de vreemdste “ feiten” over afvallen tegen. De afgelopen weken kwam ik weer een paar mooie fabels tegen. De 6 belangrijkste fabels over afvallen vind je hier op een rij.

Alles over voeding · 01. april 2019
Wie wil afvallen moet minder eten en meer bewegen. Maar wat moet je eten als je sport en wil afvallen? En wanneer is het beste moment? Zeven vragen aan sportdiëtist Titia van der Stelt, diëtist bij wielerploeg Sunweb.

Alles over voeding · 28. maart 2019
De manier waarop je afvalt voorspelt vaak je kans op succes. Hoe sneller je afvalt, hoe minder kans je hebt om op gewicht te blijven. En ook al ga je niet meer eten dan voorheen, de meeste mensen komen wel meer kilo’s aan. Hoe voorkom je dat jojo-effect?

Alles over voeding · 20. maart 2019
Een lijstje met tips om af te vallen is niet compleet zonder vezels. Want vezels geven je een langdurig gevuld gevoel en helpen je om minder te eten zonder honger. Daarnaast houden ze je darmen gezond. En zijn daardoor erg belangrijk voor je algehele gezondheid. Weet jij hoeveel gram vezels per dag je nodig hebt?

Alles over voeding · 14. maart 2019
Als je aan mensen vraagt waar ze het liefst wat vet kwijt willen, zegt bijna iedereen: van mijn buik! Wat bepaalt eigenlijk waar vet op je lichaam terechtkomt? En helpen buikspieroefeningen tegen buikvet? Lees er hier alles over.

Alles over voeding · 20. februari 2019
Eet jij op sommige dagen geen vlees of vis? Dan ben jij een zogenaamde flexitariër. Gezond eten met minder vlees is niet moeilijk. Maar is minder vlees eten wel gezond?

Alles over voeding · 13. februari 2019
Tarwe is even goed als spelt. En door koffie te drinken hou je vocht vast. Rijstdrank is gezonder dan koemelk. Welke uitspraken kloppen wel en welke niet? Lees hier de feiten en fabels over afvallen en gezond eten.

Alles over voeding · 06. februari 2019
Bij een intake met een klant komen er allerlei onderwerpen voorbij. Ik stel altijd de vraag: “Wat verwacht je van mij?” Dan is vaak het antwoord: “Kan je mij een lijstje geven van eten dat wel en niet gezond is?”

Meer weergeven