Voedingsadvies; veelgestelde vragen

Hier vind je de voedingsadvies in de vorm van veelgestelde vragen én antwoorden.  

Hoe kom ik van mijn buik af?

Dit zijn de 3 belangrijkste tips om van je buik af te komen:

  1. Voedingsadvies: vermijd te veel suiker en geraffineerde koolhydraten (zoals witte pasta, witte rijst en wit brood).
  2. Ga niet als een bezetene sporten, maar zorg dat je elke dag voldoende beweegt. Wandelen, fietsen en joggen zijn prima.
  3. Verander je leefstijl. Chronische stress en slaapgebrek zorgen ook voor de aanmaak van extra buikvet. 

Is buikvet hetzelfde als visceraal vet?

Ja, visceraal vet is een mooi woord voor buikvet. Visceraal vet is het vet rondom je organen. Teveel visceraal vet of buikvet wordt in verband gebracht met grotere kans op allerlei gezondheidsklachten. Zoals diabetes type 2 en hart- en vaatziektes.

 

Vandaar dat visceraal vet en buikvet ook wel het ‘ongezonde vet’ worden genoemd.

Is een voedingscoach duur?

Nee, vergeleken met alle andere methoden om af te vallen, is afvallen met een voedingscoach niet duur. Je hoeft geen dure shakes, repen of andere dieetmiddelen te kopen. Je haalt je eten gewoon in de supermarkt of bij de bakker en de groenteboer.

 

Je hebt al een compleet Plan Gezond Afvallen voor € 179,-. Kies het plan dat bij jou past. Op de tariefpagina zie je  wat een voedingscoach kost.

Kan ik de kosten van gezond afvallen declareren?

Ja, dat kan. De kosten van het voedingsadvies van een BGN voedings coach en gewichtsconsulent worden door veel zorgverzekeraars vergoed in de aanvullende verzekering.

 

Check hier jouw vergoeding voor een voedingscoach, kijk in je zorgpolis of bel met je zorgverzekeraar.

Kan ik 15 kilo afvallen in 3 maanden?

Je kunt 15 kilo afvallen in 3 maanden, maar dat is niet aan te raden. Daarvoor moet je een crashdieet volgen. Met als gevolg dat die kilo's er net zo snel weer aan zitten. Bij afvallen met een voedingscoach kies je voor het aanpassen van je eetpatroon, waarmee je rustig gaat afvallen.

Hoe kan je gezond afvallen?

Voor gezond afvallen zijn drie dingen van belang:

  1. Gezond eten en drinken
  2. Genoeg bewegen
  3. Voldoende relaxen en rust nemen

Let je alleen op je eten en bewegen, maar heb je veel stress en slaap je te weinig? Dan is afvallen lastig. Het is niet erg om het af en toe heel druk te hebben, zolang je er maar voldoende  rust tegenover zet. 

Kan je afvallen met de Schijf van Vijf ?

Ja, je kan gezond afvallen met de Schijf van Vijf. Eet je volgens de Schijf van Vijf, dan neem je genoeg van alle producten die gezond voor je zijn. En krijg je de voedingsstoffen binnen die je nodig hebt om fit voor de dag te komen. 

 

De BGN gewichtsconsulent gebruikt de Schijf van Vijf als basis voor jouw advies.  Kijk op de website van het Voedingscentrum voor alle informatie over de Schijf van Vijf.  

Is een voedingscoach hetzelfde als diëtiste?

Nee, een diëtist(e) begeleidt mensen die om medische redenen (bijvoorbeeld ziekte of voedselallergie) specifieke voeding nodig hebben. Een voedingscoach of gewichtsconsulent helpt gezonde mensen die willen afvallen.   

Voedings coach, dieetcoach of gewichtsconsulent, is er een verschil?

Nee, er is geen verschil tussen een voedings coach , dieetcoach of een gewichtsconsulent die is aangesloten bij de BGN. De voedings coach, dieetcoach en de gewichtsconsulent zijn allebei opgeleid om gezonde mensen met overgewicht of ondergewicht te adviseren. En te begeleiden naar een gezond eet- en leefpatroon.

Ben jij ook 's avonds bereikbaar?

Ja, een afspraak maken kan overdag en 's avonds. Maar net wat jou het beste uitkomt. Je kunt tussen 9.00 - 20.00 uur terecht, van maandag t/m donderdag.

Kan ik online afvallen met Hanny?

Ja, je kunt ook op afstand afvallen met Voedingscoach Hanny. Lekker makkelijk online afvallen met een coach vanaf je eigen bank. We hebben telefonisch contact en via de mail en WhatsApp. 

Is het eetdagboek gratis?

Ja, je kunt mijn eetdagboek gratis downloaden. Heb je een dagboek ingevuld en wil je weten wat er goed gaat en wat beter kan? Laat je eetpatroon dan door mij analyseren. Vraag gerust een gratis kennismaking aan. 

Advies over sportvoeding, geef je dat ook?

Ja, Hanny is naast voedings coach ook gediplomeerd adviseur sportvoeding. Wil jij graag je sportprestaties verbeteren? Dan is voeding een belangrijk onderdeel. Op de speciale pagina over sportvoeding vind je alle informatie. 

Ben je ook Gewichtsconsulent voor Tilburg?

Ja, afvallen met mijn hulp is geschikt voor iedereen uit de regio Tilburg-Gilze-Rijen-Breda. Woon je in die regio, dan ben je altijd binnen een half uurtje in Rijen.

 

Ik heb bijvoorbeeld veel klanten uit de Reeshof en uit andere wijken van Tilburg.

 

Maar je kunt ook vanuit huis starten met online afvallen. Dan hebben we contact via de telefoon, mail en de Whatsapp. Lekker makkelijk, zonder reistijd.

Advies van Voedingscoach Hanny; kan ik dat kado geven?

Ja, dat kan. Niet iedereen vindt het makkelijk om advies te vragen aan een voedingscoach. Met een kadobon van Voedingscoach Hanny is de eerste drempel al genomen. Wil jij iemand voedingscoaching kado geven? Stuur me dan even een berichtje