Wat doet een voedingscoach?

"Een fijn steuntje in je rug door een echte professional"

Wat doet een voedingscoach eigenlijk? 

Belangrijk: Een professionele voedingscoach, zoals Voedingscoach Hanny verkoopt geen dure supplementen, afslankproducten of maaltijdvervangers.

Voedingscoach, gewichtsconsulent, diëtist. Wie doet wat?

Er zijn meer namen voor dezelfde beroepsgroep: gewichtsconsulent of voedingscoach. Maar ook voedingsdeskundige of voedingsconsulent wordt veel gebruikt.  

 

Een voedingscoach of een gewichtsconsulent die is aangesloten bij de BGN, is opgeleid om gezonde mensen met overgewicht of ondergewicht te adviseren. En te coachen bij het gezond afvallen door het aanleren van een gezond eet- en leefpatroon.

 

Een diëtist begeleidt mensen die om medische redenen (bijvoorbeeld ziekte of voedselallergie) specifieke voeding nodig hebben. Heb jij een diëtist in Gilze, een diëtist in Rijen of een diëtist in de regio nodig, dan verwijs ik je door naar hen.

De professionele voedingscoach is aangesloten bij de BGN

Is jouw voedingscoach aangesloten bij de BGN (Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland)? Dan weet je dat je te maken hebt met een erkende professional die voldoet aan de strenge kwalificaties van de BGN.

 

Naast de kwaliteitseisen bieden de BGN voedingscoaches nog meer voordelen ten opzichte van niet gediplomeerde voedingsdeskundigen:    

  • Het advies van een voedingscoach die is aangesloten bij de BGN wordt door veel zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed. Zonder eigen risico.
  • Je hebt geen doorverwijzing nodig van je huisarts om gebruik te maken van het advies van een BGN voedingscoach. 

Een voedingscoach die voedingssupplementen of afslankproducten verkoopt is geen lid van de BGN. De kosten van deze voedingscoach krijg je daarom niet vergoed door je zorgverzekeraar.

Voedingscoach Hanny is er voor iedereen

Voedingscoach Hanny is dé erkende BGN voedingscoach voor de hele regio. Hanny is ook jouw professionele coach voor afvallen. Je kunt me dus ook zo tegenkomen:  

  • Voedingscoach Tilburg
  • Voedingscoach Rijen
  • Voedingscoach Gilze
  • Voedingscoach Oosterhout
  • Voedingscoach Breda

Woon je niet in de regio Tilburg-Breda, kies dan voor online voedingscoaching. Ik werk nu al met klanten in heel Nederland. We hebben contact via telefoon, mail en Whatsapp, super makkelijk.