Voedingscoach; hulp bij afvallen

Een voedingscoach helpt mensen die op een gezonde manier willen afvallen. . En een voedingscoach helpt mensen die gezonder willen gaan eten. Een voedingscoach kan je vertellen hoeveel en welke voeding gezond is. En een voedingscoach geeft advies over een goed beweegpatroon.

 

Een voedingscoach die is aangesloten bij de BGN (Beroepsvereniging van Gewichtsconsulenten Nederland) verkoopt geen supplementen, afslankproducten of maaltijdvervangers.  

Voedingscoach Hanny is er voor iedereen

Voedingscoach Hanny is dé erkende BGN voedingsadviseur van de regio Tilburg-Gilze-Rijen-Oosterhout-Breda. Maar natuurlijk ook via (video)bellen te bereiken in heel Nederland.  Wil jij ook afvallen met een voedingscoach? Maak nu vrijblijvend kennis met Voedingscoach Hanny.  

Voedingscoach Hanny is aangesloten bij de BGN

voedingscoach-gezond-afvallen

Is jouw voedingscoach aangesloten bij de BGN (Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland)? Dan weet je dat je te maken hebt met een erkende professional die voldoet aan de strenge kwalificaties van de BGN.

 

Het advies van een voedingscoach die is aangesloten bij de BGN wordt door veel zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed. Zonder eigen risico.

 

Je hebt geen doorverwijzing nodig van je huisarts om gebruik te maken van het advies van Voedingscoach Hanny.

 

Een voedingscoach die voedingssupplementen of afslankproducten verkoopt is geen lid van de BGN. De kosten van deze voedingscoach krijg je daarom niet vergoed door je zorgverzekeraar. 

 

De werkwijze van Voedingscoach Hanny is net zo uniek als jij, daarom werk ik één-op-één. Ik sta voor je klaar!

Voedingscoach Hanny over koolhydraten

Over koolhydraten is altijd veel te doen. Maar niemand kan zonder koolhydraten.

 • Je lichaam heeft koolhydraten nodig als energiebron. Je hersenen kunnen zelfs niet zonder glucose, een soort koolhydraat.
 • Als je te weinig koolhydraten binnenkrijgt, dan gebruikt je lichaam spiereiwit als energiebron. Dat wil je voorkomen, want dat gaat ten koste van je spieren.
 • Je hebt kans op een tekort aan vitamines en mineralen als je te weinig koolhydraatrijke producten eet. 
 • De gezondheidsraad adviseert dat wie gezond wil eten, 40 tot 70% van zijn energie uit koolhydraten haalt.
 • Langzame koolhydraten helpen je gezond afvallen!  

Vraag Voedingscoach Hanny hoeveel koolhydraten jij nodig hebt.   

Afvallen met voedingscoach Hanny: eet langzame koolhydraten

De sleutel tot blijvend gewichtsverlies is niet de hoeveelheid eten op je bord, of het type voedsel (vet, koolhydraten of eiwit), maar de kwaliteit van je eten. Uit een groot onderzoek bleek dat afvallen beter gaat als je:

 • minder toegevoegde suiker eet;
 • minder geraffineerde granen eet;
 • minder bewerkte producten eet;
 • juist meer groenten eet;
 • en meer onbewerkte producten eet, inclusief langzame koolhydraten.

Langzame koolhydraten met veel voedingsvezels vind je in producten zoals: 

 • volkorenpasta
 • volkorencouscous
 • bulgur
 • zilvervliesrijst
 • volkorenbrood

In deze voedingsmiddelen zitten ook B-vitamines en belangrijke mineralen, zoals ijzer, magnesium, chroom en zink.

 

Ook peulvruchten, groente en fruit zijn goede bronnen van koolhydraten. Als jouw persoonlijke voedingscoach reken ik graag voor je uit hoeveel koolhydraten jij nodig hebt. Kom vrijblijvend langs, maak nu een afspraak

Voedings coach, gewichtsconsulent, diëtist. Wie doet wat?

Er zijn twee namen voor dezelfde beroepsgroep: gewichtsconsulent of voedingscoach. 
Een voedingscoach of een gewichtsconsulent die is aangesloten bij de BGN, is opgeleid om gezonde mensen met overgewicht of ondergewicht te adviseren. En te begeleiden naar een gezond eet- en leefpatroon.

 

Een diëtist begeleidt mensen die om medische redenen (bijvoorbeeld ziekte of voedselallergie) specifieke voeding nodig hebben. Heb jij een diëtist in Gilze, een diëtist in Rijen of een diëtist in de regio nodig, dan verwijs ik je door naar hen.