Wat doet een voedingscoach?

Een voedingscoach helpt mensen die gezonder willen gaan eten of op een gezonde manier willen afvallen. Een voedingscoach kan je vertellen hoeveel en welke voeding gezond is. En een voedingscoach geeft advies over een gezond voedingspatroon.

 

Daarnaast geeft de BGN erkende voedingscoach advies over bewegen, goede en slechte eetgewoontes, belemmeringen (wat houdt iemand tegen) bij het afvallen. En het belang van rust en ontspanning voor je lichaam en je gewicht.

 

Een voedingscoach die is aangesloten bij de BGN (Beroepsvereniging van Gewichtsconsulenten Nederland) mag geen supplementen, afslankproducten of maaltijdvervangers verkopen.  

Voedingscoach Hanny is aangesloten bij de BGN

Is jouw voedingscoach aangesloten bij de BGN (Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland). Dan weet je dat je te maken hebt met een erkende professional die voldoet aan de strenge kwalificaties van de BGN.

 

Het advies van een voedingscoach die is aangesloten bij de BGN wordt door veel zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed. Zonder eigen risico. Je hebt geen doorverwijzing nodig van je huisarts om gebruik te maken van het advies van een BGN-erkende voedingscoach.

 

Voedingscoach is geen beschermde titel. Ook iemand die alleen voedingssupplementen verkoopt mag zich voedingscoach noemen. Deze coach kan echter niet aangesloten zijn bij de BGN. De kosten van deze voedingscoach worden daarom niet vergoed door de zorgverzekeraar.

 

Voedingscoach Hanny is dé erkende BGN voedingsadviseur van de regio Tilburg-Gilze-Rijen-Oosterhout-Breda. 

Maak nu vrijblijvend kennis met jouw voedingscoach.  

Voedingscoach, gewichtsconsulent, diëtist. Wie doet wat?

Er zijn twee namen voor dezelfde beroepsgroep: gewichtsconsulent of voedingscoach. 
Een voedingscoach of een gewichtsconsulent die is aangesloten bij de BGN, is opgeleid om gezonde mensen met overgewicht of ondergewicht te adviseren. En te begeleiden naar een gezond eet- en leefpatroon.

 

Een diëtist begeleidt mensen die om medische redenen (bijvoorbeeld ziekte of voedselallergie) specifieke voeding nodig hebben.