De klassieke combinatie van spinazie en ei, maar dan in combinatie met couscous in plaats van een aardappel. De amandelen en de Ras El Hanout geven het een Oosters tintje. Geen Ras El Hanout in huis? Meng dan wat bouillonpoeder of een half bouillonblokje door de couscous.

Ingrediënten voor 2 personen
3 eieren
20 gr amandelen
125 gr tuinerwten uit de diepvries
400 gr verse spinazie
125 gr volkorencouscous
2 tl Ras El Hanout of 1 tl bouillonpoeder
1 sjalotje
olijfolie
peper
En zo maak je het
- Kook de eieren in 8 minuten net hard. Pel ze en snij in kwarten.
- Kook de erwten in een paar minuten beetgaar.
- Hak de amandelen grof en rooster in een koekenpan zonder olie in 3 minuten goudbruin.
- Breng 200 ml water aan de kook. Meng de Ras El Hanout of bouillonpoeder door de couscous. Giet het kokende water er op zodat het net onder staat. Laat afgedekt 2 minuten wellen.
- Wok de spinazie in een paar minuten. Breng op smaak met peper.
- Snipper de sjalot. Roer de couscous los met een vork. Meng de sjalot, de amandelen en de erwten door de couscous.
- Schep de spinazie en de couscoussalade op de borden en verdeel het ei erover.
Smakelijk eten!