· 

Nog 6 fabels over afvallen

Maak een rondje over internet en je komt de vreemdste “ feiten” over afvallen tegen. Eerder dit jaar schreef ik al over feiten en fabels: Ken jij de feiten over afvallenDe afgelopen weken kwam ik weer een paar mooie fabels tegen. De 6 belangrijkste fabels over afvallen op een rij.

 

1. Ik mag geen aardappelen of pasta

 Aardappelen, volkorenpasta en volkoren brood zijn geen dikmakers, ze bevatten juist veel belangrijke vitamines, mineralen en vezels. Kies wel de volkoren varianten in plaats van witte pasta of wit brood. En let vooral op met het soort beleg, het vlees en de saus die je er bij eet.

 

2. Ik kan beter geen vet eten

Het is juist helemaal niet goed om vet weg te laten uit je eten. Je lichaam heeft vet gewoon nodig. Onder andere om verschillende vitaminen op te kunnen nemen, voor de opbouw van cellen en de aanmaak van hormonen. Uiteraard is het wel verstandig om te letten op de hoeveelheid vet in je eten. En dan met name het gebruik van verzadigd vet.

Wil je weten wat jij mag eten? Maak een afspraak voor een gratis kennismaking.   

 

3. Ik kan maar beter geen ontbijt nemen

Het weglaten van het ontbijt is geen goed idee als je wilt afvallen. Je krijgt alleen maar meer honger tijdens de ochtend. Dan wordt het nog eens extra moeilijk om de verleiding van allerlei tussendoortjes te weerstaan.  

 

4. Ik mag geen zoetigheid meer

Je mag best zoetigheid eten, maar met mate. Laat je zoetigheid helemaal weg, dan wordt het alleen maar lastiger om je nieuwe eetpatroon vol te houden. Je kunt beter twee keer per week iets lekkers nemen, dan is het speciaal en kun je er echt van genieten.

 

5. Ik mag geen tussendoortjes

Ook dit is een veelgemaakte fout. Als het in jouw eetpatroon past, dan kun je gerust een tussendoortjes nemen. Kies dan wel regelmatig voor een gezond tussendoortjes, zoals fruit, rauwkost een volkoren boterham of cracker etc.

Weten wat in jouw eetpatroon past? Maak een afspraak voor een gratis kennismaking. 

 

6. Ik mag na 20.00 uur 's avonds niet meer eten

Dit is een heel bekende fabel. Van eten in de avond word je niet dik! Het gaat erom wat je tijdens een hele dag eet. Het tijdstip waarop je eet is dan niet belangrijk. Eet je overdag al het maximum aantal caloriën dat je nodig hebt, dan moet je ’s avond natuurlijk niet meer eten.  

 

Wil je weten hoeveel caloriën jij op een dag nodig hebt? Vraag dan hier een gratis berekening aan!