Een makkelijk recept dat je ook koud kunt eten. Lekker als afwisseling voor de lunch. Of als avondeten met een salade en een geroosterde boterham.

Voor 2 personen heb je nodig
1 grote zoete aardappel
1 broccolistronk van 200 gram, in roosjes
1 ui
1 el olijfolie
2 eieren
100 ml halfvolle melk
80 gr mozzarella in stukjes
peper en zout
Zo maak je de frittata
Verwarm de oven op de grillstand tot 180 °C. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Kook ze 5 minuten voor.
Kook de broccoliroosjes in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en laat goed uitlekken.
Maak de ui schoon en snipper fijn. Verhit olie in een ovenbestendige koekenpan, fruit de uien 5 minuten.
Voeg de gekookte zoete aardappel toe. Bak in 6-8 minuten op middelhoog vuur gaar.
Voeg de laatste minuut de broccoliroosjes toe.
Klop de eieren in een kom met de melk los met een garde. Roer de mozzarella erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
Giet het eimengsel over de groenten, verdeel met een vork alle groenten gelijkmatig over de bodem van de pan.
Zet 10-15 minuten in het midden van de oven, totdat de bovenkant bruin kleurt en het ei gestold is.
Smakelijk eten!