· 

Frittata met broccoli

Een makkelijk recept dat je ook koud kunt eten.  Lekker als afwisseling voor de lunch. Of als avondeten met een salade en een geroosterde boterham.  

Voor 2 personen heb je nodig

1 grote zoete aardappel

1 broccolistronk van 200 gram, in roosjes
1 ui

1 el olijfolie

2 eieren

100 ml halfvolle melk

80 gr mozzarella in stukjes

peper en zout

Zo maak je de frittata

  • Verwarm de oven op de grillstand tot 180 °C. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Kook ze 5 minuten voor.
  • Kook de broccoliroosjes in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en laat goed uitlekken. 
  • Maak de ui schoon en snipper fijn. Verhit olie in een ovenbestendige koekenpan, fruit de uien 5 minuten.
  • Voeg de gekookte zoete aardappel toe. Bak  in 6-8 minuten op middelhoog vuur gaar.
  • Voeg de laatste minuut de broccoliroosjes toe.
  • Klop de eieren in een kom met de melk los met een garde. Roer de mozzarella erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Giet het eimengsel over de groenten, verdeel met een vork alle groenten gelijkmatig over de bodem van de pan. 
  • Zet 10-15 minuten in het midden van de oven, totdat de bovenkant bruin kleurt en het ei gestold is.

 

Smakelijk eten!

Voedingscoach Hanny