· 

Gezond afvallen: is de 80/20-regel dé succesformule?

Wat is nou belangrijker als je gezond wilt afvallen? Sporten of gezond eten? Het antwoord is simpel, doe het allebei als je gezond wilt afvallen. Maar dan wel in de juiste verhouding. Lees hierna waarom de 80/20 regel voor gezond afvallen het beste werkt.

Afvallen: waarom gezond eten zo belangrijk is (80%)

De sleutelfactor voor gewichtsverlies is natuurlijk minder calorieën binnen krijgen dan dat je verbrandt. Wil je per maand twee kilo kwijt, dan moet je per week 3500 caloriën minder eten dan gewoonlijk. Of door fanatiek te sporten 3500 caloriën meer verbranden dan anders. 

 

Om met alleen sporten die twee kilo per week te verliezen moet je nogal een bikkel zijn. Dan moet je bijvoorbeeld elke dag minimaal een uur gaan hardlopen. Dat is voor de meeste mensen veel moeilijker dan gezonder gaan eten. Daarom kun je beter  focussen op wat je eet, als je gezond wilt afvallen.

 

Want gezonder eten is gewoon een stuk effectiever dan sporten. Vandaar die 80% voor gezond eten. 

Afvallen: waarom bewegen ook belangrijk is (20%)

gezond-afvallen-rijen-tilburg-oosterhout

Dit betekent natuurlijk niet dat je de wekelijkse bootcamp of tennistraining of wandeling moet inruilen voor een middagje foodpreppen. Het is makkelijker om minder calorieën te eten, in plaats van ze te verbranden. Maar een combinatie van de twee is het beste.

 

Door te sporten hoef je bovendien minder drastische veranderingen door te voeren in je dagelijks menu. Want je wilt nog steeds lekker blijven genieten van je eten.

 

En als je sport raak je ook het laatste deel van de caloriën  kwijt, de 20%. 

Conclusie; de 80/20 regel helpt je inderdaad gezond afvallen

Een combinatie van op je voeding letten en regelmatig sporten is dus dé manier om wat kilo’s kwijt te raken. Zorg er wel voor dat je gezond en niet té weinig eet, want dan raakt je lichaam in een soort hongermodus. Die helpt je stofwisseling om zeep en dat zit het afvallen juist in de weg.  

Laat nu jouw balans berekenen

Je hoeft je natuurlijk niet precies aan de 80/20-regel te houden. Het is een richtlijn om aan te geven dat voor gezond afvallen de focus vooral op je voeding moet liggen. Een goede balans in bewegen en eten is het beste.

 

Weten wat voor jou de beste balans is? Kom dan eens gratis kennismaken met Voedingscoach Hanny.

Kom gratis kennismaken

Vul je hieronder je gegevens in, dan neem ik contact met je op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.