· 

Gezond afvallen met hulp van je zorgpolis

Zorgverzekeraars vinden het belangrijk dat jij gezond blijft. Logisch, dat wil jij ook. Veel verzekaars helpen je daarom met vergoedingen om gezondheidsklachten te voorkomen.

 

Bijvoorbeeld via een preventiebudget, dat je kunt inzetten om overgewicht aan te pakken. Of met een speciale vergoeding voor voedingsadvies. 

Hoeveel krijg je terugbetaald voor gezond afvallen?

De vergoeding voor preventie of voedingsadvies verschilt per verzekeraar. Sommige betalen niets, maar de meeste verzekeraars vergoeden een bedrag tussen de € 50 en € 500,- per jaar.   

 

Preventie of voedingsadvies wordt vergoed via de aanvullende verzekering. In dit overzicht vind je de vergoedingen van de grootste verzekeraars. 

 

Staat jouw verzekeraar niet in het overzicht? Neem dan even contact op met je zorgverzekeraar. Of kijk in je zorgpolis. 

Wat moet je doen voor vergoeding ?

Je komt in aanmerking voor vergoeding als je kiest voor het advies van een gewichtsconsulent of voedingscoach die is aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). Dan weet je dat je te maken hebt met een gediplomeerde professional. Voedingscoach Hanny is al jaren erkend BGN lid.

 

Heb jij een aanvullende verzekering die preventie of voedingsadvies vergoedt? Dan kun je de rekening van je Voedingscoach op de gebruikelijke manier declareren bij je zorgverzekeraar. 

Waarom is het slim om nu te beginnen met gezond afvallen?

De vergoedingen van verzekeraars gelden van 1 januari tot en met 31 december. Wil je optimaal gebruik maken van de vergoeding? Start dan nu met voedingsadvies, want je hebt nog ruim een maand om gebruik te maken van je vergoeding van 2019.

 

Vanaf januari 2020 heb je weer recht op de vergoeding van een nieuw jaar. 

 

Goed om te weten:

  • Je betaalt geen eigen risico
  • Een doorverwijzing van de huisarts is niet nodig
  • LET OP: VGZ heeft haar vergoedingen in 2020 verlaagd