· 

5 tips om kilo's kwijt te raken voor de zomer

De zomer is in aantocht. Wil je graag nog wat kilo's kwijt om weer in je zomerkleding te passen? Ga dan niet crashen, daar heb je maar kort plezier van. Start nu met afvallen op een gezonde manier. Begin met deze 5 praktische tips van Voedingscoach Hanny.

1. Neem meer groente

Groentes zijn echte vitaminebommetjes. Met 250 gram groente per dag doe je je lichaam een groot plezier.

 

Eet ze de hele dag door, dan haal je de 250 gram makkelijker. Wist je dat 5 cherrytomaatjes al 50 gram wegen?

2. Eet volkoren

Volkoren producten zijn belangrijk voor een gezond cholesterolgehalte en ze zitten propvol vezels. Die vezels geven een vol gevoel, waardoor je minder snel trek krijgt in iets lekkers. Vezels helpen je zo met afvallen.

 

Hoe vaak eet jij volkorenbrood, pasta of couscous? Of zilvervliesrijst?

voedingscoach-hanny-afvallen-rijen-gilze

3. Eet gevarieerd

Eet lekker gevarieerd. Dan krijg je alles binnen wat je nodig hebt aan voedingsstoffen, vitaminen en mineralen. Wissel je boterham bij het ontbijt eens af met een portie yoghurt met muesli.

 

Lunch met een volkorenwrap met salade. Of een groentesoepje met brood. Probeer eens peulvruchten bij het avondeten. Kies voor groente en fruit van het seizoen.

 

Maar neem ook gewoon af en toe wat lekkers, dat minder gezond is !

4. Let op zout

Voor je gezondheid is zes gram de maximale hoeveelheid zout die je per dag binnen mag krijgen. Zout zit veel in fastfood en in kant-en-klaar eten.

 

Eet minder uit pakjes en zakjes en kies minder voor bewerkte producten. Dan beperk je het zoutgehalte van je eten al flink.

5. Kies voor goede vetten

Onverzadigd vet verlaagt het gehalte slechte cholesterol in je bloed en verkleint daarmee het risico op hart- en vaatziekten.

Die "gezonde" vetten vind je bijvoorbeeld in vette vis, ongezouten noten, olijfolie en avocado’s. 

 

Kies daarnaast voor de halfvolle of magere variant van zuivel en eet magere kaas en mager vlees. Dan zet je al flinke stappen naar een gezonder eetpatroon. En minder kilo's!