· 

December: pepernoten, kerstdiner, oliebollen etc.

Wil je een beetje op je gewicht letten, dan is december een hele lastige maand. Al dat speciale eten en drinken is erg verleidelijk. 


Deze tips helpen je om het laatste deel van het jaar een beetje gezond door te komen. Zodat je in januari niet staat te balen op de weegschaal.

Precies vier feestdagen

December heeft 31 dagen waarvan vier feestdagen en 27 gewone dagen. Let op die 27 gewone dagen een beetje op wat je eet. Dan kun je op de vier echte feestdagen lekker meedoen. Eet kerstkransjes dus met kerst en niet de hele maand december.

Kies voor echt lekker

Als je weet dat er lekkere chocoladetaart op het menu staat op eerste kerstdag, wat doe je dan? Gewoon lekker een stuk eten zou ik zeggen, maar sla dan bijvoorbeeld de hapjes bij de borrel over. En laat die sauzen bij het hoofdgerecht staan.

gezond-gewicht-feestdagen

Kies bij de kerstborrel bewust voor wat je in je mond stopt. Ga niet op de automatische piloot een halve schaal toastjes staan wegwerken. Als je wat neemt, geniet er dan van. Maar hou je hoofd erbij.

Kijk uit met alcohol

Echt gezond is alcohol niet. En als je wilt afvallen is alcohol zeker niet je beste vriend. Met een glas wijn giet je al snel 120 calorieën naar binnen. En als je twee glazen op hebt, heb je sneller de neiging om meer te gaan eten en drinken. Je grenzen vervagen en van een drankje krijg je extra  trek.

 

Wissel elke glas wijn af met water. Dan krijg je de helft minder alcohol binnen. Simpel. 

Gooi de handdoek niet in de ring

Als het toch die halve schaal oliebollen hebt opgegeten of een pak kerstkransjes, geef dan niet op. Je denkt misschien dat je het helemaal verpest hebt en dat het niet meer goed komt. Maar dat is onzin.

 

Ga lekker wandelen in de kerstvakantie. Hopelijk valt er nog een sneeuwvlokje. Geniet van de buitenlucht. En pak na de dagen met pepernoten, kerstdiners en oliebollen je normale, gezonde eetpatroon weer op. Dan kan je niet veel gebeuren in die vier dagen.

 

Geniet van de feestdagen!