· 

Wil jij een lijstje met gezond eten?

Bij een intake met een klant komen er allerlei onderwerpen voorbij. Uiteraard hebben we het over het huidige eetpatroon. En over wat gezond eten nou eigenlijk is.  Als ik tijdens de intake aan een klant vraag: “Wat verwacht je van mij?” Dan is vaak het antwoord: “Kan je mij een lijstje geven van eten dat wel en niet gezond is?”

 

Waarom je geen lijstje krijgt

Het zou makkelijk en fijn zijn om een lijstje met gezond eten te hebben. Zelf kies ik er bewust voor om niet met lijstjes te werken, omdat ik niet geloof in lijstjes. En omdat het ook niet dé oplossing is als je wilt afvallen.

 

Wat kan je wel van mij verwachten 

Als coach weet ik dat jij het spel moet maken. Jij staat in het veld en doet wat je moet doen. Ik sta aan de zijlijn om jou aan te moedigen. Wanneer je onderuit gaat, ren ik het veld in. Dan help ik je om weer op te staan. En als het nodig is passen we het speelplan aan. Zodat je niet weer in dezelfde (val)kuil trapt.

 

Ondersteuning van jouw doel

Als jij weer lekker bezig met je plan, dan ga ik terug naar de zijlijn. Dit herhaalt zich totdat je niet meer valt. En jij mijn adviezen niet meer nodig hebt. Vanaf dat moment heb jij jouw leefstijl veranderd en je doel gehaald.

 

Zo wordt coaching praktisch

Vaak nemen klanten verpakkingen mee naar de afspraak. Dan kijken we samen of het product gezond is. Dat kan gaan om de hoeveelheid, het soort ingrediënten, etc.

Zo leer je heel praktisch om in de supermarkt zelf te bepalen of een product een gezonde keuze is of niet.

 

Jij zorgt voor de verandering

Is jouw doel blijvend afvallen en fitter worden door gezond te eten? Dan is het belangrijk om je gedrag blijvend te veranderen. Het geven van een lijstje zorgt daar niet voor. Zelf ontdekken wat gezond is en daar mee aan de slag te gaan,  zorgt voor blijvende verandering.

Jij bepaalt het spel. En daar coach ik je graag bij.    

Bron: dieetditdieetdat.nl


Maak gratis kennis met jouw voedingscoach

Vul je gegevens in, dan neem ik contact met je op. 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.