· 

Gezonder eten: waar begin je?

Waar denk jij aan bij gezonder eten? Vaak hebben mensen het beeld voor ogen dat gezonder eten gelijk staat aan minder lekker eten.

 

De hele dag sla, ingewikkelde recepten met quinoa, geen koolhydraten etc. Dit eetpatroon verschilt meestal zo veel van hoe je nu eet, dat je al moet zuchten bij het idee om eraan te beginnen. 

 

Gelukkig is gezond eten helemaal niet saai of ingewikkeld. Je kunt ook lekker genieten van gezond eten. Maar hoe begin je daar mee?   

Eerste stap: inzicht in je eetpatroon

Het beste advies om gezonder te gaan eten is te beginnen met een kleine stap. De beste methode begint heel dicht bij jezelf, vanuit je huidige eetpatroon. 

Als je niet zo goed weet welke stap het meest gezond en effectief voor je is, begin dan met het in kaart brengen van je eetpatroon. Dat kan heel makkelijk met mijn eetdagboekje.

 

Door je huidige eetpatroon bij te houden, krijg je goed inzicht. Je wordt je bewust van wat je op een dag allemaal eet, en ook van wat je niet eet. Dit op zich kan al een eye-opener zijn.

 

En het helpt je bij het kiezen van je doel: de eerste stap naar gezonder eten. 

Wat ga je veranderen

Wat kan je als eerste veranderen? Omdat iedereen een ander voedingspatroon heeft, is niet te zeggen wat de beste eerste stap is. Er is geen algemeen advies dat voor iedereen geldt. 

Veranderen betekent ook dat je langer bezig bent dan je misschien voor ogen had. Het is goed om je hier bewust van te zijn als je gaat starten. Jezelf de tijd gunnen om te veranderen, helpt ook om verandering vol te houden. 

Hoe krijg je blijvend resultaat

Wil je gezonder gaan eten met een blijvend gezonder gewicht als resultaat?

  • Laat diëten dan links liggen.
  • Begin niet met rigoreuze veranderingen waardoor je je eetpatroon compleet moet omgooien.
  • Kies een realistisch doel en ga daar mee aan de slag. 

Wil je inzicht krijgen in jouw eetpatroon en een blijvend resultaat? Vraag dan een analyse van jouw eetdagboek aan Voedingscoach Hanny. Daarmee krijg je helder in beeld waar de goede punten en de verbeterpunten in jouw eetpatroon zitten.  

 

Zet nu de eerste stap op weg naar gezonder eten, vraag een analyse aan Voedingscoach Hanny.