· 

Wie valt er makkelijker af, vrouwen of mannen?

Waar een man zo’n 26 miljard vetcellen in zijn lichaam heeft, telt het lijf van een vrouw er gemiddeld 35 miljard. Betekent dat ook dat mannen daardoor makkelijker afvallen dan vrouwen? 

Meer spierweefsel is meer energieverbruik

Ja, mannen vallen makkelijker af. De oorzaak zit in het verschil in spieren. Mannen hebben in verhouding namelijk meer spierweefsel dan vrouwen. En spieren verbruiken meer energie, zelfs in rust. Daardoor kunnen mannen met hetzelfde eetpatroon meer gewicht verliezen dan vrouwen. 

Vrouwen raken vet moeilijker kwijt

En er is een verschil in het kwijt raken van vet. Gaat een vrouw afvallen, dan verliest ze in verhouding meer spieren en water dan mannen. Terwijl het vet bij vrouwen juist langer blijft zitten.

 

Om gezond af te vallen, is het daarom voor elke vrouw belangrijk om te bewegen. Daarmee zorg je voor de opbouw en het behoud van het nodige spierweefsel. En ga je direct aan de slag met vetverbranding. 


Mannen hebben last van ongunstig buikvet

Toch kunnen vrouwen ook een beetje blij zijn met hun vetcellen. Als mannen aankomen, neemt met name hun buikvet flink toe. En dat is ongunstig vet. Buikvet produceert gemene ontstekingsstofjes en hormonen die de vaten kapot maken, de organen aantasten en depressief maken. Bij vrouwen komt het vet vooral op de heupen en dijen terecht. Dat is ‘cosmetisch vet’ dat daar rustig zit en verder weinig kwaad doet. 

Voor vrouwen én mannen; niet crashen!

Wil je wat gaan doen aan dat overbodige vet? Heel goed, maar trap niet in de val van het crashdieet. Krijg je heel weinig calorieën binnen, dan gaat je lichaam op zoek naar andere energiebronnen. En die vindt het in je spieren. Je lichaam eet dan als het ware je eigen spieren op. Precies wat je niet wilt! 

Eet gezond en beweeg!

Voor vrouwen is het zaak om naast een gezonder eetpatroon ook dagelijks te bewegen. Om je vetverbranding in een hogere versnelling te zetten. Wandelen, fietsen, teamsporten, hardlopen, het is allemaal prima. Doe daarnaast spierversterkende oefeningen, dat kan in de sportschool, maar ook gewoon thuis. Bijvoorbeeld met deze oefeningen.

 

Hulp nodig om gezonder te eten en meer te bewegen? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan bij Voedingscoach Hanny. Stel vrijblijvend al je vragen over afvallen, bewegen en alles wat daar mee te maken heeft.