Het is altijd leuk als je als voedingsdeskundige gevraagd wordt iets te vertellen over gezond eten, een gezond eetpatroon of gezonde recepten. Hieronder een selectie van artikelen waarin ik vertel over gezond afvallen en gezond eten.
Nu.nl maakte een serie over lunchen op het werk:
"Sinds de pandemie lunchen we minder vaak in de bedrijfskantine. Niet alleen omdat een broodje vaak duur is, maar ook omdat het aanbod gezond eten meestal tegenvalt.
Omdat onze lezers zich afvroegen hoe je toch een verantwoorde keuze kunt maken, vroegen we dat aan Voedingscoach Hanny en haar collega Loes".
Hier vind je het hele artikel op Nu.nl
Ben je niet ingelogd op Nu.nl, lees dan hier het artikel: Gezond lunchen in de
bedrijfskantine.
Voor de rubriek de Denktank vroeg de Libelle mijn advies over het probleem van de "coronakilo's".
De vraag was of ik in 100 woorden de oplossing wil geven aan een lezeres. Dat is nogal een uitdaging. Maar wel leuk om mee te werken aan deze rubriek!
Kort samengevat is mijn advies als voedingsdeskundige: ga gezond afvallen door te starten met een beter eetpatroon, meer beweging en voldoende tijd om te relaxen.
Vind je het lastig om dat alleen op pakken? Ga dan afvallen met een voedingscoach!
Het Weekblad Gilze-Rijen vroeg mij een artikel te schrijven over gezond afvallen.
En dan met name over de grootste ergernis van afvallen. Dat was een inkoppertje, want veel mensen willen hun buikje kwijtraken.
Erg leuke reacties gekregen op dit artikel. En meteen veel aanvragen voor een gezond afvallen plan!
Wil jij ook dat buikje kwijt raken? Stuur me gerust een berichtje.
Als gediplomeerd gewichtsconsulent ben ik aangesloten bij de branchevereniging voor gewichtsconsulenten en voedingscoaches, de BGN.
In het voorjaar hield de BGN een superleuke campagne "Feestje op je bord".
Een van mijn favoriete recepten, salade van rode bietjes met linzen, walnoten en feta is opgenomen in deze campagne. Een feestje!
Ben je benieuwd hoe dat smaakt? Hier vind je het recept.
Supermarktketen Coop vroeg mij in de wintermaanden een aantal tips over gezond eten. Lees de tips hier.
Of lees ze in het glossy magazine Aan de Keukentafel.
Je vindt ze onder het kopje Groen het jaar door.
Surfspot, een website met software en hardware voor studenten, vroeg mij als voedingsdeskundige voor een blog op hun website.
Elk kwartaal maakte ik een makkelijk en lekker recept voor studenten. Leuk om te doen.
Hier vind je het recept van de risotto met kastanjechampignons.