· 

Schijf for Life in plaats van de Schijf van Vijf?

Deze week werd de Schijf for Life gelanceerd. Met als doel meer aandacht voor plantaardig eten. Deze schijf, geïnspireerd op de Schijf van Vijf, is een prima hulpmiddel voor mensen die (meer) plantaardig willen eten.

Meer aandacht voor duurzaam eten is een goede zaak, maar vervanging van de Schijf van Vijf is niet nodig. Want ook met de Schijf van Vijf kun je gezond en duurzaam eten. Met minder of geen vlees. De Schijf van Vijf biedt je volop alternatieven om vlees te vervangen, zoals ongezouten noten, peulvruchten of sojaproducten.

 

Met de Schijf van Vijf is het makkelijk om eerst eens te beginnen met een aantal dagen zonder vlees. Ik merk als voedingscoach dat dit voor de meeste mensen al een behoorlijke stap is.

Volledig plantaardig eten vraagt advies op maat

De Nederlandse Vereniging van Diëtisten wijst erop dat de omschakeling naar een plantaardig voedingspatroon niet vanzelf gaat. De begeleiding van een diëtist of een voedingscoach, met een advies op maat, is belangrijk om tekorten te voorkomen.

 

Afvallen met (gedeeltelijk) plantaardig eten? Ik heb er als voedingscoach volop ervaring mee. Vraag gerust meer informatie als je wat kilo’s kwijt wilt en tegelijk duurzamer wilt eten.

Is de Schijf van Vijf ouderwets?

schijf-van-vijf

De Schijf van Vijf is een praktische vertaling van de Richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad. Aangevuld met specifieke adviezen voor voldoende energie en voedingsstoffen (zoals eiwit, vitamines en mineralen).

 

De Schijf van Vijf wordt regelmatig herzien. Daarbij wordt rekening gehouden met voortschrijdend wetenschappelijk inzicht rondom gezondheid en duurzaamheid.

 

Het Voedingscentrum: “Wie eet volgens de Schijf van Vijf is verzekerd van het meest betrouwbare voedingsadvies dat er op dit moment beschikbaar is”.

 

Verder zegt het Voedingscentrum over plantaardig eten: “De Schijf van Vijf is niet 100% plantaardig, omdat er aan bepaalde dierlijke producten, zoals vis en zuivel, positieve gezondheidseffecten worden toegeschreven. Met de Schijf van Vijf stimuleren we mensen om af te wisselen tussen vis, peulvruchten, vlees, ei en ongezouten noten”.

 

De Schijf van Vijf is dus zeker niet ouderwets. Het is een uitstekend hulpmiddel voor iedereen die gezond(er) wil gaan eten of gezond wil afvallen. Meer weten? Vraag gerust een gratis telefonische kennismaking aan met Voedingscoach Hanny.

De Schijf van Vijf is een prima hulpmiddel bij gezond afvallen

schijf-van-vijf

Heb je veel geprobeerd, maar lukt het afvallen niet? Vraag Voedingscoach Hanny gerust om hulp bij afvallen. 

voedingscoach-gezond-afvallen