· 

Snel afvallen met een dieet?

Zoek je in Google op dieet, dan krijg je meer dan 14 miljoen resultaten. Variërend van een 'gratis dieetschema', '15 kilo afvallen in 3 maanden' en 'in 5 weken helemaal fit'. Er zijn dan ook honderden diëten.

 

Gek genoeg blijven er steeds nieuwe diëten bijkomen. Als ze zo goed werken als ze beloven, dan is dat toch niet nodig?

Hoe goed werkt een dieet

Ideaal toch? In 10 dagen tijd op je streefgewicht en geen overtollige vetrolletjes meer. Maar helaas werkt het zo niet.

 

Ja, je kunt in korte tijd veel gewicht verliezen. Maar dat is vooral vocht en spiermassa en geen vetmassa.

 

Het probleem is dat een dieet vaak veel te streng is. Je blijft honger houden en je futloos voelen. Bovendien zijn diëten vaak erg saai. En je mist al snel belangrijke voedingsstoffen.

 

Ga je weer 'normaal' eten, dan vliegen de kilo's er vaak weer aan. Het bekende jojo-effect.

Snel afvallen of gezond afvallen

Kortom, geen feestje zo'n dieet. In plaats van te bedenken hoe je zo min mogelijk kunt eten, kun je beter denken: hoe voed ik mijn lichaam optimaal. Zodat het goed kan functioneren en ook nog op een gezonde manier gewicht kan verliezen? Toegegeven, dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Dat begrijp ik als voedingscoach maar al te goed. 

Ga gezond afvallen met een ander eetpatroon

Kun je wel wat hulp gebruiken om je weer fit te voelen? Ga dan beginnen met gezond afvallen. Daar help ik je graag bij. Door jouw eetpatroon in kaart te brengen en een betere variant voor je uit te stippelen. Meer weten over gezond afvallen?  Vraag gerust een gratis telefonische kennismaking aan. 

Voedingsadvies vergoedt door je zorgverzekeraar

Let op: heb je een aanvullende zorgverzekering? Check dan even of je dit jaar nog recht hebt op vergoeding van voedingsadvies. Scheelt weer in de kosten.