· 

Snel afvallen door een dieet?

Zoek je in Google op dieet, dan krijg je meer dan 14 miljoen resultaten. Er zijn honderden diëten en dieet tips. Variërend van ‘een gratis dieetschema’, ‘3 kilo per week afvallen’ en ‘in 5 weken helemaal fit’.

 

Gek genoeg blijven er ook steeds nieuwe diëten bijkomen. Als die diëten zo goed werken als ze beloven, dan is dat toch niet nodig zou je denken? 

Dieet tips, hoe goed werken ze?

Ideaal toch? In 10 dagen tijd op je streefgewicht en geen overtollige vetrolletjes meer. Zomaar wat beloftes van diëten, die jammer genoeg niet werken.

 

Natuurlijk, je kunt in korte tijd veel gewicht verliezen met een dieet. Helaas is dit vooral vocht en spiermassa en geen vetmassa. Op lange termijn zorgt vrijwel elke dieet ervoor dat je weer aankomt. En daar word je niet gelukkig van.

 

Het probleem is dat een dieet vaak veel te streng is. Je hebt door een dieet vaak de hele dag honger en je mist energie. Bovendien zijn diëten erg saai en ook daardoor lastig vol te houden.  

 

Ben je het dieet zat en ga je weer normaal eten, dan vliegen de kilo’s er vrijwel meteen weer aan. 


Snel afvallen of gezond afvallen?

Kortom, geen feestje zo’n dieet. Voor strenge afvaldiëten geldt daarom; begin er niet aan, want het is tevergeefse moeite. Maar wat kun je dan wel doen? In plaats van zo min mogelijk te eten, kun je beter nadenken over wat je wel moet eten. En hoe je daarbij ook nog op een gezonde manier gewicht kunt verliezen. Toegegeven, dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Een beetje hulp van een persoonlijke voedingscoach is dan zeker welkom.  

Gezond afvallen met jouw voedingscoach

Wat helpt als je wilt afvallen is je voedingspatroon onder de loep nemen. En dan bedenken hoe je dagelijks voldoende energie binnenkrijgt. En als de basis gezond is, dan is er zeker ruimte voor een lekker stuk taart, een bitterballetje of een wijntje op zijn tijd. Je hoort mij als voedingscoach niet snel zeggen dat het verboden is om iets te eten.  

  

Kun je wel wat hulp gebruiken om jouw eetpatroon in kaart te brengen? En een betere variant uit te stippelen? Kom dan gratis kennismaken.