· 

Spaghettipompoen met spaghetti

Van alle pompoenen is spaghettipompoen veruit de gekste. De vruchten zien er op het eerste zicht vrij normaal uit, tot je ze halveert en in de oven legt. Als ze gaar zijn oogst je de inhoud van de pompoen in de vorm van spaghettisliertjes. Goed te combineren met volkorenspaghetti.

 

spaghettipompoen-snel- afvallen
Foto: de tuin op tafel

Dit heb je nodig voor 2 personen:

1 spaghettipompoen

2 uien

250 gram paddestoelen in stukken

400 gram spinazie

125 gram mozzarella

150 gram volkorenpasta

25 gr ongezouten noten (walnoten, amandelen of cashew)

olijfolie

chilipeper en zout

Zo maak je het:

1. Snij de pompoen over de lengte doormidden. Leg ze met het snijvlak op een bakblik en bak in ca 30-35 minuten gaar in een voorverwarmede over van 200 graden.

2. Snij de uien in ringen bak ze op een laag vuur zacht en glazig.

3. Bak de paddestoelen op hoog vuur in een paar minuten gaar.

4. Kook de spaghetti.

 

5. Wok de spinazie gaar.

6. Scheur de mozzarella in stukjes, hak de noten grof. Warm de paddestoelen, uien, noten en mozzazella even goed door in de koekepan.

7. Haal de pompoen uit de oven. Schraap de sliertjes er uit en voeg bij het uienmengsel.

8. Giet de volkorenspaghetti af en verdeel het over de twee lege pompoenhelften. Leg daar de spinazie op en maak af met het uien-pompoenmengsel.       

 

Smakelijk!

pompoen-gezond-afvallen