· 

Tomatensoep ala Loes

Samen met een klant maakte ik deze lekkere, voedzame tomatensoep. 

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 400 gram tomaten
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 1 liter water
  • 1 bouillonblok groente 
  • 2 theelepels gedroogde italiaanse kruiden, of een handje verse oregano, tijm en rozemarijn
  • scheutje olijfolie
  • 2 blikjes linzen (per blikje 265 gr uitlekgewicht)
  • eventueel een klein bakje tauge


En zo maak je het:

1.       Pel de ui en snij in kleine stukjes. Snij de tomaten, paprika en courgette in kleine blokjes.

2.       Doe  de olijfolie in een koekenpan. Bak de ui met de paprika en de kruiden in een paar minuten zacht.

3.       Voeg de tomaten en de courgette toe en bak 5-6 minuten mee.

4.       Doe het water en de bouillonblokken in een pan en breng aan de kook. Roer de blokken los en voeg het tomatenmengsel toe. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken.

5.       Doe de afgespoelde linzen erbij en laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken. 

6.       Haal de staafmixer er doorheen zodat je een mooie rode soep krijgt.

 

Serveren met een handje tauge.