· 

Top 3: bananenbrood, verveling en eten na 20 uur

In 2021 heb je wekelijks een blog kunnen lezen over gezond afvallen, recepten en afvallen met Voedingscoach Hanny. Van alle blogs die ik schreef, lazen jullie deze onderwerpen het meest. Wat is jouw favoriet?

1. Bananenbrood met havermout en zonder suiker

Er staan op internet veel recepten voor bananenbrood. Dit vind ik een makkelijke en lekkere variant. En heel gezond, met havermout in plaats van bloem. Lekker als tussendoortje of in plaats van een boterham.

 

Jullie hebben heel wat afgebakken, gezien de foto's die ik kreeg toegestuurd! Ook eens proberen? Hier vind je het recept voor een gezond bananenbrood.


2. Gezond afvallen met 7 kleine veranderingen

Hoe raak je kilo’s kwijt op een gezonde manier? De eerste stap is het doorbreken van ongezonde gewoontes. Je hoeft niet in één keer het roer om te gooien.

 

Een van de tips gaat over trek hebben uit verveling. Grote kans dat je trek na wat afleiding verdwenen is. Ga iets doen, een stukje lopen of ramen zemen. Met name dat laatste sprak jullie erg aan ;-)


Bekijk deze 7 tips voor het stap voor stap aanpassen van je leefstijl.


3. Kom je aan van eten na 20 uur ?

Een van de vragen die ik vaak krijg, gaat over eten in de avond. "Kom je aan als je na acht uur 's avonds nog eet?"

 

Het antwoord is: soms wel en soms niet. Je biologische klok zorgt voor het ritme van dag en nacht. Onze dag heeft daardoor een begin en een einde. Maar veel processen in ons lichaam hebben dat niet, die gaan 24 uur per dag door.

Lees in de blog of dat ook geldt voor je spijsvertering.