· 

Recept voor vegaburgers met couscous

gezond en lekker eten; vergaburger van kikkererwten

Een vega recept met peulvruchten dat sneller klaar is dan je denkt. Voor  2 personen: 


Voor de vegaburgers

  • 1 blikje kikkerwten van 150 gr (130 gr uitlekgewicht) afgespoeld 
  • 1 klein sjalotje fijn gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijn gesnipperd
  • 1  bosuitje fijn gesneden
  • 1 tl chilipeper en een snuf zout
  • 1 ei
  • 4 eetl tarwemeel/bloem

Voor de couscous

  • 150 gram (volkoren)couscous
  • bouillon voor de couscous (zie voor hoeveelheid op de verpakking van de couscous)
  • 1 lepel olijfolie
  • 1 bosui in ringetjes
  • 40 gr pistachenoten gepeld en grof gehakt
  • 1 theelepel gedroogde koriander
  • peper en zout
  • 2 rode (punt) paprika’s
  • 75 ml yoghurt
  •  handje verse koriander

Voor de vegaburgers prak je de kikkerwten tot een dikke puree. Dan roer je alle ingrediënten er door heen.  Maak er twee ballen van en plet die tot burgers, als het te nat is doe je er iets meer meel bij. Bak die in een beetje olijfolie in 4 minuten aan elke kant gaar. Snij de paprika in reepjes en bak deze de laatste 4 minuten mee met de burgers in de pan, bestrooi ze met wat peper en zout.


Liggen de burgers lekker te bakken, hak dan de pistachenootjes grof en meng ze met de bosuitjes, de olijfolie, gedroogde koriander en een beetje peper en zout. Breng de bouillon aan de kook, haal van het vuur en voeg de couscous toe. Roer na twee minuten de couscous goed los met een vork. Roer het nootjes/bosui mengsel er door heen, schep op de borden met de burgers en de paprika.

Je kunt het verder afmaken met een yoghurtsausje. Meng daarvoor de yoghurt met wat peper en zout naar smaak en de verse koriander.

Eet smakelijk!