· 

Tips voor minder verleiding

Wist jij dat je wel 200 eetkeuzes per dag maakt? Bewuste, maar ook veel onbewuste keuzes. En dat zijn vaak keuzes die niet altijd even gezond zijn.

Met de feestdagen in aantocht zijn die onbewuste keuzes vaak nog eens extra aanwezig. Even een paar pepernoten meepakken. En dat was alweer het laatste uit het zakje ;-)   

Die chocoladeletter die je op je werk krijgt is ook op voor je het weet. En dan moet kerst en oud&nieuw nog komen! Dit zijn tien slimme tips om de verleidingen te weerstaan, thuis én daar buiten. 

5 tips voor thuis

  1. Toch pepernoten en chocoladeletters in huis? Leg ze in een trommel achter in de kast, zodat je het niet steeds liggen als je een bord of een glas pakt.

  2. Zin in pepernoten of chocolade? Doe wat pepernoten en stukjes van de letter in een bakje, zo eet je niet ongemerkt een hele zak of letter ineens. 

  3. Zet de fruitmand in het zicht.

  4. Schep het eten tijdens de feestdagen zoveel mogelijk op in de keuken. Dan hou je het makkelijker bij één portie. 

  5. Neem voor het kerstdiner een kleiner formaat borden en glazen. Met groot servies eet en drink je eerder te veel.

5 tips voor onderweg of een feestje

  • Kom je altijd door een straat met veel verleidingen? Ga die dan zeker de komende tijd letterlijk uit de weg, neem (tijdelijk) een andere route.
  • Neem eten mee voor onderweg. Denk aan fruit of een boterham. Want: geen honger = minder verleiding.
  • Dat geldt ook voor de kerstborrel of het eindejaarsfeestje. Eet van tevoren een boterham, salade  of fruit, zodat je de hapjes beter kunt weerstaan.
  • Heb je dat feestje, bedenk dan van te voren wat je wel wilt nemen. En probeer het daar bij te houden.      
  • Neem je een hapje of andere borrelsnack? Kies dan de kleinste versie.

Teveel verleidingen? Schakel hulp in

Wil je afvallen en gezonder eten, maar vind je al die verleidingen lastig? Vertel je vrienden en familie over je goede eetvoornemens. En schakel zo je eigen hulptroepen in. Het is veel makkelijker om af te vallen als familie of vrienden ook gezond eten. En vraag gerust hulp aan een voedingscoach die jou helpt met gezonde voeding en afvallen

Gratis kennismaken met jouw voedingscoach

Kies ook voor een professioneel steuntje in de rug. Schakel je eigen voedings coach in. Kom gratis en vrijblijvend kennis maken. Stel al de vragen die je hebt over gezond afvallen en eten. En krijg een helder en no-nonsense advies. 

Meer tips voor de feestdagen