· 

Bijna voorjaar! 5 tips om kilo's kwijt te raken

Het voorjaar is begonnen. We kunnen er weer op uit. Nu nog die winterkilootjes kwijtraken. Moet lukken toch voor de zomer? Start met deze 5 tips van Voedingscoach Hanny.

1. Wat is een goed dieet

Als er één dieet goed en blijvend zou werken, dan waren al die andere diëten niet nodig geweest. Maar helaas...
 
Ga niet voor die pillen, shakes en andere dure dieetmiddelen, maar kies voor een gezonder eetpatroon. Waarmee je alle voedingsstoffen binnen krijgt. Ga gezond afvallen door gezonder te eten. 

2. Afvallen door sporten

Sporten helpt je zeker met afvallen. Toch merk je met sporten alleen te weinig verschil. De meeste kilo’s verlies je niet door te sporten, maar door beter te eten.

 

Dagelijks bewegen en sporten blijft wel belangrijk! Voor je hart-en bloedvaten, botten en hersens bijvoorbeeld. En niet te vergeten; voor een goed humeur. Geen overbodige luxe als je eens wat vaker nee gaat zeggen tegen alle zoete en vette lekkerdoortjes.

3. Hoe val je 5 kilo per maand af

Helaas, op een gezonde manier vijf kilo per maand afvallen gaat niet. Je verliest dan vooral vocht en geen vet.

 

Wil je blijvend gewicht kwijt?

Dan is het beter om langzaam af te vallen. En over te stappen naar een gezonder eetpatroon. Zodat je geen last hebt van het beruchte jojo-effect.

 

Ontdek hoe je wel gaat afvallen met een voedingscoach.

voedingscoach-hanny-afvallen-rijen-gilze

4. Snel een platte buik

Jammer genoeg is het niet mogelijk om plaatselijk vet te verbranden. Als je afvalt, dan gaat dit geleidelijk over je hele lichaam. Ook buikspieroefeningen helpen niet om het vet rond je middel kwijt te raken.

 

Het is een kwestie van volhouden. Word je buikje eenmaal kleiner, dan kun je het met oefeningen zoals de "plank" wel strakker krijgen.  

5. Afvallen zonder stress

Ben je gestresst dan gieren er allerlei hormonen door je bloedbaan. En die hebben de eigenschap om vetopslag te stimuleren. Afvallen heeft dus niet alleen met voeding en beweging te maken, maar ook met je emotionele toestand.

 

Hoe beter jij in je vel zit, des te makkelijker wordt het afvallen. Dus pak je stress aan. Ga sporten, ga mediteren, werk aan je problemen en relax op tijd. 

Start nu met afvallen voor de zomer

Een stok achter de deur nodig om die kilo's voor de zomer kwijt te raken? Kies voor Gezond Afvallen met coaching. Aarzel niet, vraag nu een gratis telefonische kennismaking.

 

Vul je gegevens in, dan neem ik snel contact met je op.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

voedingscoach-BGN
Voedingscoach Hanny is aangesloten bij het landelijke keurmerk BGN