· 

Bijna voorjaar! 5 tips om kilo's kwijt te raken

Het voorjaar is al in zicht. Gelukkig mogen we er weer een beetje op uit. Nu nog die winter of coronakilootjes kwijtraken. Moet lukken toch voor de zomer? Start met deze 5 tips van Voedingscoach Hanny.    

1. Hoe val je 5 kilo per maand af

Helaas, op een gezonde manier vijf kilo per maand afvallen gaat niet. Je verliest dan vooral vocht en geen vet. Wil je blijvend gewicht kwijt? Dan is het beter om langzaam af te vallen.

 

Door over te stappen naar een gezonder eetpatroon. Zodat je geen last hebt van het beruchte jojo-effect.

2. Wat is een goed dieet

Als er één dieet goed en blijvend zou werken, dan waren al die andere diëten niet nodig geweest. Kies liever een gezonder eetpatroon. Waarmee je alle voedingsstoffen binnen krijgt.

 

Gezonder eten volgens de Schijf van Vijf, kies kleinere porties en eet minder calorieën per dag. Gezond afvallen zonder dieet, noem ik dat. 

voedingscoach-hanny-afvallen-rijen-gilze

3. Kan je afvallen door te sporten

Sporten helpt je zeker met afvallen.  Toch zal je met sporten alleen weinig verschil merken. De meeste kilo’s verlies je niet door te sporten, maar door beter te eten.

 

Dagelijks bewegen en sporten blijft wel belangrijk! Voor je hart-en bloedvaten, botten en hersens bijvoorbeeld. En niet te vergeten; voor een goed humeur. Geen overbodige luxe als je eens wat vaker nee gaat zeggen tegen alle zoete en vette lekkerdoortjes. 

4. Hoe krijg je een platte buik

Jammer genoeg is het niet mogelijk om plaatselijk vet te verbranden. Als je afvalt, dan gaat dit geleidelijk over je hele lichaam. Ook buikspieroefeningen helpen niet om het vet rond je middel kwijt te raken.

 

Het is een kwestie van volhouden. Begint je buikje eenmaal kleiner te worden, dan kun je het met oefeningen zoals de "plank" wel strakker krijgen.  

5. Kan je afvallen als je veel stress hebt

Ben je gestresst dan gieren er allerlei hormonen door je bloedbaan. En die hebben de eigenschap om vetopslag te stimuleren. Afvallen heeft dus niet alleen met voeding en beweging te maken, maar ook met je emotionele toestand.

 

Hoe beter jij in je vel zit, des te makkelijker wordt het afvallen. Dus pak je stress aan. Ga sporten, ga mediteren, werk aan je problemen. Of laat je eventueel helpen door een professional. 

Ga nu die kilo's kwijtraken voor de zomer

Kun je hulp gebruiken om die kilo's voor de zomer kwijt te raken? Bijvoorbeeld via een super persoonlijk plan en 3 maanden coaching? Aarzel niet langer, vraag een gratis telefonische kennismaking.

 

Vul je gegevens in, dan neem ik snel contact met je op.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Tot slot nog wat praktische tips om te starten met afvallen

  • Eet rustig en bewust, kauw goed  en geniet ervan!
  • Drink géén suikerhoudende drankjes
  • Begin de dag met een goed ontbijt
  • Fastfoodketens: niet meer doen
  • Pas op met sausjes bij je eten
  • Drink water
  • Beweeg!
  • Stel jezelf een doel om af te vallen
  • Maak er een realistisch doel van
  • En... af en toe zondigen mag!