Veelgestelde vragen aan Voedingscoach Hanny

Kan ik op afstand afvallen bij Voedingscoach Hanny

Ja, je kunt online afvallen met Voedingscoach Hanny. Lekker makkelijk vanuit je eigen keuken of huiskamer. We bellen  voor de kennismaking, het bespreken van je plan en de coachingsessies. Meer weten over advies op afstand? Stuur me even een berichtje.  

Kan ik bij Voedingscoach Hanny ook alleen advies krijgen zonder coaching?

Ja, je kunt ook kiezen voor persoonlijk voedingsadvies  zonder coaching. Je krijgt een uitgebreid advies waarmee je zelf aan de slag gaat. Je mist dan wel de stok achter de deur of het steuntje in je rug.  De keuze is natuurlijk aan jou. Kies het pakket voor gezond afvallen bij jou past.  

Kan ik 15 kilo afvallen in 3 maanden?

Je kunt 15 kilo afvallen in 3 maanden, maar dat is erg ongezond. Daarvoor moet je een crashdieet volgen. Met als gevolg dat die kilo's er net zo snel weer aan zitten. Met gezond afvallen kies je voor het aanpassen van je eetpatroon, waarmee je rustig gaat afvallen. Ga dus liever gezond afvallen met Voedingscoach Hanny.  

Is een afspraak met Voedingscoach Hanny ook 's avonds mogelijk?

Ja, een afspraak maken met Voedingscoach Hanny kan overdag, maar ook 's avonds. Maar net wat jou het beste uitkomt.

 

Wil je gratis kennismaken ? Dan kun je tussen 9.00 - 20.00 uur terecht, van maandag t/m donderdag. De gratis kennismaking is telefonisch.

Kan ik de kosten van voedingsadvies declareren bij mijn zorgverzekeraar?

Ja, dat kan. De kosten van mijn voedingsadvies als gediplomeerd gewichtsconsulent worden door veel zorgverzekeraars vergoed in de aanvullende verzekering. Check hier jouw zorgvergoeding, of kijk in je zorgpolis of bel met je zorgverzekeraar.  

Hoeveel kilo per week is gezond om af te vallen

Met maximaal een halve kilo per week ga je op een gezonde manier afvallen. Ga je meer afvallen per week, dan ben al snel aan het crashen. Dan zijn de kilo's er vaak zo weer bij. Geduld is belangrijk. Meestal zijn de kilo's er ook niet in een paar weken aangekomen. 

Is Brinta gezond?

Ja, Brinta is net zo gezond als havermout en naturel muesli. Brinta is een volkoren ontbijtgraan en past darom uitstekend in een eetpatroon voor gezond afvallen. 

 

Je herkent volkoren ontbijtgranen door op het etiket te kijken. Bij de ingrediënten moet je letten op tarwemeel. Bevat het tarwebloem, dan is het geen volkoren. Kijk hoe je volkoren herkent. 

Brinta bevat naast “langzame” koolhydraten ook eiwit, vezels, B-vitaminen en diverse mineralen. Brinta staat in de Schijf van Vijf. Wil je gezond afvallen? Eet dan gerust eens een lekker bordje Brinta als ontbijt.   

Wat helpt om af te vallen?

Voor gezond afvallen zijn drie dingen van belang:

  1. Gezond eten en drinken
  2. Genoeg bewegen
  3. Voldoende relaxen en rust nemen

Let je alleen op je eten en bewegen, maar heb je veel stress en slaap je te weinig? Dan wordt afvallen heel erg lastig. Het is helemaal niet erg om het af en toe heel druk te hebben, zolang je er maar voldoende  rust tegenover zet.   

Werkt Voedingscoach Hanny ook in de Reeshof, Tilburg?

Ja, Voedingscoach Hanny heeft al veel klanten in de Reeshof en uit andere wijken van Tilburg. Rijen ligt om de  hoek, dat is lekker makkelijk.

 

Ik word ook wel Voedingscoach Rijen of Voedingscoach Tilburg genoemd. Woon je in de regio Breda of Oosterhout dan ben je meestal ook binnen een half uurtje in Rijen en kun je ook gezond afvallen met Voedingscoach Hanny.

 

Natuurlijk kun je ook vanuit thuis starten met afvallen, dan hebben we telefonisch contact. Jij mag kiezen!        

Werkt Voedingscoach Hanny met Powerslim?

Nee, Voedingscoach Hanny werkt niet met de producten van Powerslim. Deze producten vervangen normaal, gezond eten.
Powerslim wordt verkocht door verkopers die niet zijn aangesloten bij het keurmerk van de BGN. Deze verkopers maken veel omzet met de producten. Ze noemen zich wel voedingscoach, dat is nogal verwarrend. Want ze hebben geen erkend diploma als gewichtsconsulent of voedingscoach.

Hoeveel kost afvallen met Voedingscoach Hanny?

Je hebt al een compleet persoonlijk advies voor € 125,-. Wil je graag een stok achter de deur of een steuntje in de rug? Kies  dan een pakket afvallen met coaching. Op de tariefpagina zie je de kosten van afvallen met Voedingscoach Hanny.   

Is het eetdagboek van Voedingscoach Hanny gratis?

Ja, je kunt mijn eetdagboek gratis downloaden. Heb je een dagboek ingevuld en wil je weten wat er goed gaat en wat beter kan? Laat je eetpatroon dan door mij analyseren. Vraag een gratis kennismaking aan met Voedingscoach Hanny. 

Hoe kom ik van mijn buikvet af?

Dit zijn de 3 belangrijkste tips om van je buikvet af te komen:

  1. Zorg dat je gezond eet; vermijd te veel suiker en geraffineerde koolhydraten (zoals witte pasta, witte rijst en wit brood).
  2. Ga niet als een bezetene sporten, maar zorg dat je elke dag voldoende beweegt. Wandelen, fietsen en joggen zijn prima.
  3. Verander je leefstijl. Chronische stress en slaapgebrek zorgen ook voor de aanmaak van extra buikvet. 

Advies over sportvoeding, geeft Voedingscoach Hanny dat ook?

Ja, Hanny is naast Voedingscoach ook gediplomeerd adviseur sportvoeding. Wil jij graag je sportprestaties verbeteren? Dan is voeding een belangrijk onderdeel. Op de speciale pagina over sportvoeding vind je alle informatie. Vragen over sportvoeding? Neem gerust even contact met me op.

Visceraal vet, is dat hetzelfde als buikvet?

Ja, visceraal vet is een mooi woord voor buikvet. Visceraal vet is het vet rondom je organen. Teveel visceraal vet of buikvet wordt in verband gebracht met een verhoogde kans op allerlei gezondheidsklachten, waaronder diabetes type 2 en hart- en vaatziektes.

 

Vandaar dat visceraal vet en buikvet ook wel het ‘ongezonde vet’ worden genoemd.

Ben je ook Voedingscoach Tilburg en Voedingscoach Breda?

voedingscoach-hanny-afvallen-rijen-gilze
Voedingscoach Hanny werkt ook buiten Gilze-Rijen

Ja, de coachingsessies met Voedingscoach Hanny in Rijen zijn geschikt voor iedereen uit de regio Tilburg-Gilze-Rijen-Breda. Dan ben je altijd binnen een half uurtje in Rijen. 

 

Dan ben je altijd binnen een half uurtje in Rijen bij Voedingscoach Hanny. Je hebt verschillende opties om te starten met gezond afvallen:

  • In Rijen met weeg en wandelsessies  
  • Op afstand, bellen vanuit je eigen stoel  

Kan ik gezond 15 kilo afvallen in 3 maanden?

Nee, dat is niet gezond. Wil je blijvend en gezond afvallen, dan is het belangrijk dat je op een rustige manier afvalt.

In plaats van 15 kilo afvallen in 3 maanden, is het beter om 5 kilo in 3 maanden af te vallen. Dat is beter voor je gezondheid. En je motivatie!

Is afvallen door koolhydraatarm eten gezond?

Nee, elke vorm van eenzijdig eten is niet gezond. Je  krijgt te weinig vitaminen en mineralen binnen als je koolhydraatarm eet of als je gaat vasten Het grootste nadeel van deze diëten is dat je te weinig energie binnen krijgt om fit te zijn. Je zet je lichaam in een spaarstand, waar je heel moeilijk weer uit komt.  

Voedings coach of gewichtsconsulent, is er een verschil?

Nee, er is geen verschil tussen een voedings coach of gewichtsconsulent die is aangesloten bij de BGN. De voedings coach en de gewichtsconsulent zijn allebei opgeleid om gezonde mensen met overgewicht of ondergewicht te adviseren. En te begeleiden naar een gezond eet- en leefpatroon. 

Is een Voedingscoach hetzelfde als een diëtiste?

Nee, een diëtist(e) begeleidt mensen die om medische redenen (bijvoorbeeld ziekte of voedselallergie) specifieke voeding nodig hebben. Een voedingscoach helpt gezonde mensen die willen afvallen.   

Advies van Voedingscoach Hanny; kan ik dat kado geven?

Ja, dat kan. Niet iedereen vindt het makkelijk om advies te vragen aan een voedingscoach. Met een kadobon van Voedings coach Hanny is de eerste drempel al genomen. Wil jij iemand voedingsadvies kado geven? Stuur me dan even een berichtje. 

Kan je wel afvallen met de Schijf van Vijf ?

Ja, je kan gezond afvallen met de Schijf van Vijf. Eet je volgens de Schijf van Vijf, dan neem je genoeg van alle producten die gezond voor je zijn. En krijg je de voedingsstoffen binnen die je nodig hebt om fit voor de dag te komen. Voedings coach Hanny gebruikt de Schijf van Vijf in jouw advies.