Veelgestelde vragen over afvallen

"Kan ik 15 kilo afvallen in 3 maanden?"

Je kunt 15 kilo afvallen in 3 maanden, maar dat is erg ongezond. Daarvoor moet je een crashdieet volgen. Met als gevolg dat die kilo's er net zo snel weer aan zitten. Met gezond afvallen kies je voor het aanpassen van je eetpatroon, waarmee je rustig gaat afvallen. Ga dus liever gezond afvallen met Voedingscoach Hanny.  

Kan ik de kosten van gezond afvallen declareren?

Ja, dat kan. De kosten van mijn voedingscoaching als gediplomeerd gewichtsconsulent worden door veel zorgverzekeraars vergoed in de aanvullende verzekering. Check hier jouw zorgvergoeding, kijk in je zorgpolis of bel met je zorgverzekeraar.

Hoeveel kilo per week kun je gezond afvallen?

Met maximaal een halve kilo per week ga je op een gezonde manier afvallen. Ga je meer afvallen per week, dan ben al snel aan het crashen. Dan zijn de kilo's er vaak zo weer bij. Geduld is belangrijk. Meestal zijn de kilo's er ook niet in een paar weken aangekomen. 

Kan ik ook 's avonds een afspraak maken?

Ja, een afspraak maken voor afvallen met Voedingscoach Hanny kan overdag en 's avonds. Maar net wat jou het beste uitkomt. Je kunt tussen 9.00 - 20.00 uur terecht, van maandag t/m donderdag. 


Kan ik online afvallen met Hanny als coach?

gezond-afvallen-veelgestelde-vragen

Ja, je kunt ook op afstand afvallen met Voedingscoach Hanny. Lekker makkelijk online afvallen met een coach vanaf je eigen bank.


Is Voedingscoach hetzelfde als diëtiste?

Nee, een diëtist(e) begeleidt mensen die om medische redenen (bijvoorbeeld ziekte of voedselallergie) specifieke voeding nodig hebben. Een voedingscoach helpt gezonde mensen die willen afvallen.   


Zit Voedingscoach Hanny in Tilburg?

Ik ben ook Voedingscoach of gewichtsconsulente Tilburg, maar ik zit in Rijen. Ik heb wel veel klanten uit de Reeshof en uit andere wijken van Tilburg. Rijen ligt om de  hoek, dat is lekker makkelijk. 
Woon je in de regio Breda of Oosterhout dan ben je meestal ook binnen een half uurtje in Rijen en kun je ook gezond afvallen met Voedingscoach Hanny. 

 

Natuurlijk kun je ook vanuit thuis starten met online afvallen met een coach, dan hebben we telefonisch contact. Lekker makkelijk, zonder reistijd. 

Hoe kan je gezond afvallen?

Voor gezond afvallen zijn drie dingen van belang:

  1. Gezond eten en drinken
  2. Genoeg bewegen
  3. Voldoende relaxen en rust nemen

Let je alleen op je eten en bewegen, maar heb je veel stress en slaap je te weinig? Dan is afvallen lastig. Het is niet erg om het af en toe heel druk te hebben, zolang je er maar voldoende  rust tegenover zet. 

Check hoe jij er voor staat met mijn Checklist Gezond Afvallen.  

Kan ik ook een plan krijgen zonder coaching?

Ja, je kunt ook kiezen voor persoonlijk voedingsadvies zonder coaching. Je krijgt een uitgebreid advies waarmee je zelf aan de slag gaat. Je mist dan wel de stok achter de deur of het steuntje in je rug ;-) . De keuze is natuurlijk aan jou. Kies het pakket voor gezond afvallen dat bij jou past.

Werkt Voedingscoach Hanny met Powerslim?

Nee, Voedingscoach Hanny werkt niet met de producten van Powerslim (of PS Food&Lifestyle zoals het tegenwooordig heet). Deze producten vervangen normaal, gezond eten. Powerslim wordt verkocht door verkopers die niet zijn aangesloten bij het keurmerk van de BGN. Deze verkopers maken veel omzet met hun dure producten. 

 

De verkopers van de producten van Powerslim gebruiken helaas ook de naam voedingcoach. Maar Powerslim is niet aangesloten bij het keurmerk van de BGN, de beroepsvereniging van gewichtsconsulenten en voedingscoaches. De kosten van Powerslim worden daarom nooit vergoed door zorgverzekeraars.      

Hoeveel kost afvallen met Voedingscoach Hanny?

Je hebt al een compleet Plan Gezond Afvallen met coaching voor € 195,-. Kies het plan dat bij jou en jouw leven past. Op de tariefpagina zie je de kosten van afvallen met Voedingscoach Hanny.

Is het eetdagboek gratis?

Ja, je kunt mijn eetdagboek gratis downloaden. Heb je een dagboek ingevuld en wil je weten wat er goed gaat en wat beter kan? Laat je eetpatroon dan door mij analyseren. Vraag een gratis kennismaking aan. 

Hoe kom ik van mijn buikvet af?

Dit zijn de 3 belangrijkste tips om van je buikvet af te komen:

  1. Zorg dat je gezond eet; vermijd te veel suiker en geraffineerde koolhydraten (zoals witte pasta, witte rijst en wit brood).
  2. Ga niet als een bezetene sporten, maar zorg dat je elke dag voldoende beweegt. Wandelen, fietsen en joggen zijn prima.
  3. Verander je leefstijl. Chronische stress en slaapgebrek zorgen ook voor de aanmaak van extra buikvet. 

Advies over sportvoeding, geeft Voedingscoach Hanny dat ook?

Ja, Hanny is naast Voedingscoach ook gediplomeerd adviseur sportvoeding. Wil jij graag je sportprestaties verbeteren? Dan is voeding een belangrijk onderdeel. Op de speciale pagina over sportvoeding vind je alle informatie. 

Visceraal vet, is dat hetzelfde als buikvet?

Ja, visceraal vet is een mooi woord voor buikvet. Visceraal vet is het vet rondom je organen. Teveel visceraal vet of buikvet wordt in verband gebracht met een verhoogde kans op allerlei gezondheidsklachten, waaronder diabetes type 2 en hart- en vaatziektes.

 

Vandaar dat visceraal vet en buikvet ook wel het ‘ongezonde vet’ worden genoemd.

Ben je ook Voedingscoach Tilburg en Voedingscoach Breda?

Ja, afvallen met de hulp van Voedingscoach Hanny zijn geschikt voor iedereen uit de regio Tilburg-Gilze-Rijen-Breda. Woon je in die regio, dan ben je altijd binnen een half uurtje in Rijen bij Voedingscoach Hanny.  Dus je kunt me ook Voedingscoach Tilburg of Voedingscoach Breda noemen.

Voedings coach of gewichtsconsulent, is er een verschil?

Nee, er is geen verschil tussen een voedings coach of gewichtsconsulent die is aangesloten bij de BGN. De voedings coach en de gewichtsconsulent zijn allebei opgeleid om gezonde mensen met overgewicht of ondergewicht te adviseren. En te begeleiden naar een gezond eet- en leefpatroon. 

Advies van Voedings coach Hanny; kan ik dat kado geven?

Ja, dat kan. Niet iedereen vindt het makkelijk om advies te vragen aan een voedingscoach. Met een kadobon van Voedings coach Hanny is de eerste drempel al genomen. Wil jij iemand voedingsadvies kado geven? Stuur me dan even een berichtje

Kan je afvallen met de Schijf van Vijf ?

Ja, je kan gezond afvallen met de Schijf van Vijf. Eet je volgens de Schijf van Vijf, dan neem je genoeg van alle producten die gezond voor je zijn. En krijg je de voedingsstoffen binnen die je nodig hebt om fit voor de dag te komen. Voedingscoach Hanny gebruikt de Schijf van Vijf in jouw advies.  

Kijk op de website van het Voedingscentrum voor alle informatie over de Schijf van Vijf.