Veelgestelde vragen aan Voedingscoach Hanny

Werkt Voedingscoach Hanny ook online?

Ja, je kunt online gezond afvallen met Voedingscoach Hanny. Lekker makkelijk vanuit je eigen keuken of huiskamer. We bellen of gebruiken Whatsapp videobellen, Skype, Zoom of Teams  voor de kennismaking en de coachingsessies. Meer weten over online advies? Stuur me even een berichtje.  

Geeft Voedingscoach Hanny ook voedingsadvies zonder coaching?

Ja, je kunt ook kiezen voor een persoonlijk Voedings en beweegadvies  zonder coaching. Je krijgt een uitgebreid advies waarmee je zelf aan de slag gaat. Je mist dan wel de stok achter de deur of het steuntje in je rug.  De keuze is natuurlijk aan jou. Kijk welk advies bij jou past.  

Is een afspraak met Voedingscoach Hanny ook 's avonds mogelijk?

Ja, een afspraak maken met Voedingscoach Hanny kan overdag, maar ook 's avonds. Maar net wat voor jou het beste uitkomt.

Wil je gratis kennismaken? Dan kun je tussen 9.00 - 21.00 uur terecht, van maandag t/m donderdag. 

Afvallen met vergoeding. Hoe werkt dat?

Vaak is mijn advies (voor een groot deel) gratis. De kosten van mijn advies als gediplomeerd gewichtsconsulent worden namelijk door een groot aantal zorgverzekeraars vergoed. Weten of jij het advies ook vergoedt krijgt? Check dan hier je vergoeding, kijk in je zorgpolis of bel met je zorgverzekeraar.  

Ik heb geen aanvullende verzekering, wat nu?

Heb je geen aanvullende verzekering?  Neem dan even contact met me op voor een persoonlijke offerte.   

Hoeveel kost afvallen met Voedingscoach Hanny?

Je hebt al een compleet persoonlijk advies voor € 125,-. Wil je graag een stok achter de deur of een steuntje in de rug? Kies  dan een pakket met coaching, kijk even bij de tarieven voor het pakket dat bij jou past.   

Hoe werkt het gratis eetdagboek van Voedingscoach Hanny?

Een eetdagboek bijhouden werkt zo:

1. Schrijf minimaal 5 dagen alles op wat je eet en drinkt op een dag.  

2. Kijk na die 5 dagen waar je teveel of te weinig van eet of drinkt. Bijvoorbeeld eet je elke dag 2 stuks fruit?  

3. Ga dan stap voor stap je eetpatroon veranderen. 

 

Gebruik mijn gratis eetdagboek om mee te beginnen. 

 

Heb je een dagboek ingevuld en wil je weten wat er goed gaat en wat beter kan? Laat je eetpatroon dan analyseren door Voedingscoach Hanny. Vraag een vrijblijvende kennismaking aan. 

Hoe kom ik van mijn buikvet af?

Dit zijn de 3 belangrijkste tips om van je buikvet af te komen:

  1. Zorg dat je gezond eet; vermijd te veel suiker, gezoete dranken en geraffineerde koolhydraten (zoals witte pasta, witte rijst en wit brood).
  2. Ga niet als een bezetene sporten, maar zorg dat je elke dag voldoende beweegt. Wandelen, fietsen en joggen zijn prima.
  3. Verander je leefstijl. Chronische stress en slaapgebrek zorgen ook voor de aanmaak van extra buikvet. 

Visceraal vet, wat is dat?

Visceraal vet is een ander woord voor buikvet. Visceraal vet is het vet rondom je organen. Teveel visceraal vet of buikvet wordt in verband gebracht met een verhoogde kans op allerlei gezondheidsklachten, waaronder diabetes type 2 en hart- en vaatziektes. Vandaar dat visceraal vet of buikvet ook wel het ‘ongezonde vet’ wordt genoemd.

Kan ik 15 kilo afvallen in 3 maanden?

Wil je blijvend en gezond afvallen, dan is het belangrijk dat je op een rustige manier afvalt. Rustig afvallen betekent maximaal 500 calorieën per dag minder eten dan je lichaam nodig heeft. 

 

In plaats van 15 kilo afvallen in 3 maanden, is het daarom beter om 15 kilo in bijvoorbeeld 8 maanden af te vallen. 

Dat houd je lichaam beter vol en je voorkomt dat je gewicht gaat jojo-en.  Dat is weer beter voor je gezondheid. En je motivatie!

Hoe helpt Voedingscoach Hanny mij gezond afvallen?

Het afvaltraject met Voedingscoach Hanny bestaat uit drie stappen:

  1. We maken gratis online kennis en bespreken jouw situatie en doelen in een uitgebreide intake. Jij houdt een week mijn eetdagboek bij.
  2. Met de informatie uit de intake en het eetdagboek maak ik jouw persoonlijke eet en beweegadvies. Dat advies is een super praktisch plan waar je meteen mee aan de slag gaat. 
  3. Tijdens de online coachingsessies stimuleert en motiveert Voedingscoach Hanny jou om  je doelen te bereiken. We maken om de twee weken een afspraak. 

Samen zetten we zo steeds een stapje naar het bereiken van jouw doel. 

Is afvallen door koolhydraatarm eten gezond?

Wil je wat kilo's kwijtraken, dan kun je kiezen uit heel veel manieren van afvallen. Bijvoorbeeld een dieet met (dure) pillen, shakes of poeders. En om de zoveel jaar is er een hype. De afgelopen jaren was dat koolhydraatarm eten. Tegenwoordig is vasten erg populair.

 

Het nadeel van deze diëten is dat je een aantal voedingsmiddelen helemaal uit je eten schrapt. Waardoor je niet alleen te weinig energie hebt, maar ook een tekort aan vitaminen en mineralen.

 

Bovendien is het erg lastig om zo'n dieet lang vol te houden, omdat je vaak heel eentonig eet.  Stop met diëten en ga gezond afvallen! Blijf gewoon lekker eten met de Schijf van Vijf.  Vraag Voedingscoach Hanny helemaal vrijblijvend hoe dat werkt.       

Voedings coach of gewichtsconsulent, wat is het verschil?

Er is geen verschil tussen een voedings coach of gewichtsconsulent die is aangesloten bij de BGNDe voedings coach en de gewichtsconsulent zijn allebei opgeleid om gezonde mensen met overgewicht of ondergewicht te adviseren. En te begeleiden naar een gezond eet- en leefpatroon. Een diëtist begeleidt mensen die om medische redenen (bijvoorbeeld ziekte of voedselallergie) specifieke voeding nodig hebben.

Advies van Voedingscoach Hanny; kan ik dat kado geven?

Niet iedereen vindt het makkelijk om advies te vragen aan een online voedingscoach. Met een kadobon van Voedings coach Hanny wordt dat een stuk eenvoudiger. Dan is de eerste drempel al genomen.

 

Wil jij iemand voedingsadvies kado geven? Stuur me een berichtje, dan neem ik contact met je op om er een mooi kadootje van te maken!   

Kan je afvallen met de Schijf van Vijf ?

Om kilo's kwijt te raken, moet je weten wat gezond eten is. Daarvoor is de Schijf van Vijf. Als je volgens de Schijf van Vijf eet, neem je genoeg van alle producten die gezond voor je zijn. En krijg je de voedingsstoffen binnen die je nodig hebt om fit voor de dag te komen. Voedings coach Hanny gebruikt de Schijf van Vijf voor jouw advies.