Veelgestelde vragen over gezond afvallen

Kan ik 15 kilo afvallen in 4 maanden?

Wil je blijvend en gezond afvallen, dan is het belangrijk dat je op een rustige manier afvalt. Rustig afvallen betekent maximaal 500 calorieën per dag minder eten dan je lichaam nodig heeft. 

 

In plaats van 15 kilo afvallen in 4 maanden, is het daarom beter om maximaal 8 kilo in 4 maanden af te vallen. 

Dat houd je lichaam beter vol en je voorkomt dat je gewicht gaat jojo-en

Hoeveel kost afvallen met Voedingscoach Hanny?

De kosten van mijn advies als gediplomeerd gewichtsconsulent worden door een groot aantal zorgverzekeraars vergoed. 
Weten of jij het advies ook vergoedt krijgt? Check dan hier je vergoeding, kijk in je zorgpolis of bel met je zorgverzekeraar.  

 

Je hebt al een compleet persoonlijk advies voor € 99,50. Wil je graag een stok achter de deur of een steuntje in de rug? Kies  dan een pakket met coaching, dit zijn de tarieven.   

Hoe helpt een voedingscoach mij afvallen?

Het afvaltraject met Voedingscoach Hanny bestaat uit drie stappen:

  1. We maken (gratis) kennis en bespreken jouw situatie en doelen in een uitgebreide intake. Jij houdt een week een eetdagboek bij.
  2. Met de informatie uit de intake en het eetdagboek maak ik jouw persoonlijke eet en beweegadvies. Dat advies is een super praktisch plan waar je meteen mee aan de slag gaat. 
  3. Tijdens de coachingsessies stimuleert en motiveert Voedingscoach Hanny jou om  je doelen te bereiken. We maken om de twee weken een afspraak. Dan meten we je gewicht, spiermassa, vetpercentage en buikvet. 

Samen zetten we zo steeds een stapje naar het bereiken van jouw doel. 

Voedingscoach of gewichtsconsulent, wat is het verschil?

Er is geen verschil tussen een voedingscoach of gewichtsconsulent die is aangesloten bij de BGNDe voedingscoach en de gewichtsconsulent zijn allebei opgeleid om gezonde mensen met overgewicht of ondergewicht te adviseren. En te begeleiden naar een gezond eet- en leefpatroon. 
Een diëtist begeleidt mensen die om medische redenen (bijvoorbeeld ziekte of voedselallergie) specifieke voeding nodig hebben.

Kan je afvallen met de Schijf van Vijf ?

Om kilo's kwijt te raken, moet je weten wat gezond eten is. Daarvoor is de Schijf van Vijf. Als je volgens de Schijf van Vijf eet, neem je genoeg van alle producten die gezond voor je zijn. En krijg je de voedingsstoffen binnen die je nodig hebt om fit voor de dag te komen. Voedingscoach Hanny gebruikt de Schijf van Vijf voor jouw advies.