· 

15 kilo afvallen in 3 maanden; kan dat?

Wil je dat jurkje weer passen of zonder buikje in die broek. Dan wil je zo snel mogelijk afvallen. Er zijn genoeg dure pillen, shakes of voedingssupplementen waar je in 3 maanden 15 kilo kunt afvallen

Handig toch?  Alleen jammer dat die kilo's er net zo snel weer aankomen als ze er vanaf gaan. 

 

Wil jij blijvend én veel afvallen? Kies dan voor gezond afvallen zonder pillen, shakes of crashdiëten. Met eten uit de supermarkt, van de bakker en de groenteboer. En een goed plan van aanpak. 

 

Vraag nu vrijblijvend een offerte voor gezond afvallen in 3 maanden met Voedingscoach Hanny.  


Veel én gezond afvallen werkt zo

Je gewicht heeft zich meestal in de loop van jaren opgebouwd; je bent het daardoor niet in een paar weken kwijt. Zo ga je van start met gezond afvallen: 

  1. Hou een eetdagboek bij;
  2. Pas je eetpatroon aan; 
  3. Ga meer bewegen
  4. Heb geduld. Om blijvend 15 kilo kwijt te raken, ben je al snel langer dan 3 maanden bezig;
  5. Het is bewezen: je haalt een beter resultaat met afvallen onder begeleiding van een professionele voedingscoach. 

Vraag nu een gratis kennismaking om 15 kilo af te vallen met de hulp van Voedingscoach Hanny, erkend BGN lid. 

Te snel afvallen, oppassen voor crashen

Je hebt allerlei crashdiëten die beloven dat je snel 15 kilo afvalt. Door veel te weinig te eten. Of door wekenlang alleen pillen, poeders of andere peperdure voeding te eten. Je verliest dan vooral koolhydraten die met veel vocht zijn opgeslagen in je lichaam.

Zodra je stopt met je crashdieet, komen de kilo’s jammer genoeg direct weer terug. Dat jojo-effect is super ongezond en erg demotiverend.   

Te snel afvallen: nog 2 redenen om dat niet te doen

voedingscoach-rijen-gilze-afvallen

1. Je verliest je spieren 

Vooral bij crashdiëten raak je spiermassa kwijt.  Als je veel te weinig calorieën eet, moet je lichaam de energie namelijk ergens anders vandaan halen.


En spierweefsel is een enorm goede bron van energie. Het gevolg is dat je je spieren gaat "opeten". 

 

En dat is slecht nieuws, want juist spierweefsel zorgt ervoor dat je lichaam de hele dag door calorieën blijft verbranden. 

 

2. Je humeur wordt er niet beter op

Dan is er nog je mentale gezondheid, dat zowel bij een crashdieet als een koolhydraatarm dieet speelt. Wanneer je te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt, heeft dat enorm effect op hoe je je voelt. En niemand wordt er vrolijk van om de hele dag honger te hebben.

Het gebrek aan koolhydraten is een zware slag voor je hersenen. Je brein is één van de zwaarste verbruikers van koolhydraten in je lichaam. Een tekort zorgt daarom voor vermoeidheid, dufheid, en een chagrijnigheid waar je u tegen zegt. Je doet jezelf – en je omgeving – dus een groot plezier door genoeg te eten.

Meer informatie over gezond afvallen met je voedingscoach