Gezond gewicht

Gezond afvallen? Eet voldoende!
Gezond gewicht · 14. oktober 2024
Wil je afvallen, dan moet je natuurlijk minder calorieën eten dan je verbrandt. Maar alleen naar calorieën kijken is te eenzijdig. Het gaat om hoeveel je eet én om wat je eet. Daar kan ik jou als voedingscoach prima mee op weg helpen.

Gezond afvallen, 6 hardnekkige fabels
Gezond gewicht · 02. oktober 2024
Maak een rondje over internet en je komt de vreemdste fabels over afvallen tegen. De afgelopen weken kwam ik weer een hoop fabels tegen. Dit zijn de 6 meest hardnekkige fabels over gezond eten en afvallen.

Afvallen zonder uren te sporten
Gezond gewicht · 25. september 2024
In ons hoofd is afvallen bijna automatisch gelinkt aan uren hardlopen of zwoegen bij de fitness. Veel mensen beginnen daarom niet aan afvallen. Maar zijn al die uren sporten eigenlijk wel nodig om af te vallen?

Blijvend afvallen zonder dieet
Gezond gewicht · 18. september 2024
Werkt een streng dieet? Ja hoor, maar niet voor lang. En daarna zijn de kilo's er zo weer bij. Wil je blijvend kilo's kwijtraken? Ga dan afvallen zonder dieet. Met normaal eten.

BGN maakt zich hard voor preventie
Gezond gewicht · 18. september 2024
Meer dan de helft van de Nederlanders heeft overgewicht. Wie hier iets aan wil doen zonder later echte gezondheidsproblemen te krijgen, kan terecht bij een voedingscoach van de BGN.

Start nu met goede voornemens!
Gezond gewicht · 16. september 2024
Het klinkt wat vroeg voor goede voornemens. Maar eigenlijk is september een heel goed moment om te starten met nieuwe doelen. En met veranderen.

Afvallen én duurzaam eten gaat goed samen
Gezond gewicht · 03. september 2024
Duurzaam eten is minder ingewikkeld dan je denkt. En duurzaam eten én afvallen gaan ook nog eens prima samen. Dit zijn de 3 beste tips om duurzaam eten en afvallen te combineren.

Is fruit drinken beter dan fruit eten?
Gezond gewicht · 02. september 2024
Hoe zit het nou? Kun je fruit beter eten of drinken? Val je echt af van elke dag een glaasje water met grapefruitsap? Feiten en fabels over citrusfruit.

Afvallen met de Schijf van Vijf 2024
Gezond gewicht · 22. augustus 2024
Vind je het lastig om te bepalen wat nou eigenlijk gezond eten is? Dan is de Schijf van Vijf een handig hulpmiddel. Wat zit daar in 2024 nou eigenlijk in en waarom?

7 redenen waarom je niet afvalt
Gezond gewicht · 20. augustus 2024
Afvallen, wie heeft het nog nooit geprobeerd? Gewoon wat kilo’s kwijt raken. Even een paar weken er tegen aan en weg is dat buikje. Toch? Of toch niet. Want afvallen blijkt best lastig. Zeker als je die kilo’s blijvend kwijt wilt.

Meer weergeven