Gezond gewicht

BGN maakt zich hard voor preventie
Gezond gewicht · 26. september 2023
Meer dan de helft van de Nederlanders heeft overgewicht. Wie hier iets aan wil doen zonder later echte gezondheidsproblemen te krijgen, kan terecht bij een voedingscoach van de BGN.

Afvallen in de overgang, zo lukt het wel!
Gezond gewicht · 04. september 2023
Ken je dat? Elk jaar een kilo erbij. En dat zwembandje om je taille dat er eerst niet zat. Afvallen in de overgang is gewoon lastiger dan voorheen. Zo pak je de kilo's wel aan.

7 redenen om (weer) te gaan wandelen
Gezond gewicht · 29. augustus 2023
We zitten te veel en te lang stil met z'n allen. Dat moet anders. Ga weer wandelen! En gebruik de handige Ommetje App.

Staat sojadrink in de Schijf van Vijf?
Gezond gewicht · 24. augustus 2023
Veel mensen vervangen koemelk door een plantaardige variant zoals sojadrink. Ik krijg vaak de vraag hoe gezond sojadrink is. En of het ook in de Schijf van Vijf past. Het antwoord daar op lees je hier.

Gezond afvallen? Eet voldoende!
Gezond gewicht · 15. augustus 2023
Wil je afvallen, dan moet je natuurlijk minder calorieën eten dan je verbrandt. Maar alleen naar calorieën kijken is te eenzijdig. Het gaat om hoeveel je eet én om wat je eet. Daar kan ik jou als voedingscoach prima mee op weg helpen.

Stop met dat dieet en dat ge-jojo
Gezond gewicht · 30. juni 2023
De manier waarop je afvalt voorspelt je kans op succes. Ga je voor een streng dieet. Dan gaat het afvallen snel. Maar het is er ook zo weer bij. Hoe voorkom je dat jojo-effect?

Wel gezond afvallen, niet meer lijnen
Gezond gewicht · 12. juni 2023
Meer dan de helft van de mensen die contact met me opneemt eet veel te weinig. Niet gezond en je valt er niet mee af. Ook Greetje was al jaren aan het lijnen en was bang om meer te gaan eten. Haar verslag van een succesvol 4 Maanden Gezond Afvallen Traject.

Water drinken is altijd belangrijk
Gezond gewicht · 12. juni 2023
Helpt water drinken om af te vallen? Tips om voldoende water te drinken. En lekkere recepten voor fruitwater.

5 tips om kilo's kwijt te raken voor de zomer
Gezond gewicht · 06. juni 2023
De zomervakantie is bijna in zicht! Wil je nog wat kilo's kwijt raken. Dan zijn dit 5 slimme tips om gezond af te vallen. Zonder te crashen. Welke tip past bij jou?

Past ultrabewerkt eten in een gezond eetpatroon?
Gezond gewicht · 25. mei 2023
Er is iets met ultrabewerkt voedsel, waardoor we er steeds meer van willen. Hoe werkt dat? En moet je dan dan helemaal niet meer eten?

Meer weergeven