Gezond gewicht

Is banaan eten bij diarree een goed idee?
Gezond gewicht · 16. juli 2024
Is het eten van bananen het beste middel tegen diarree of obstipatie (verstopping)? Of zijn het allebei fabeltjes? Lees hier wat wel werkt!

Afvallen met de Schijf van Vijf 2024
Gezond gewicht · 12. juli 2024
Vind je het lastig om te bepalen wat nou eigenlijk gezond eten is? Dan is de Schijf van Vijf een handig hulpmiddel. Wat zit daar in 2024 nou eigenlijk in en waarom?

Dé 9 tips tegen vakantiekilo's
Gezond gewicht · 09. juli 2024
Weer lekker op vakantie deze zomer, maar een beetje bang voor de vakantiekilo’s? Gebruik deze slimme basistips van je voedingscoach om zonder extra kilo’s thuis te komen. Ook voor thuisblijvers van toepassing!

Is een verspakket een gezonde keuze?
Gezond gewicht · 02. juli 2024
Je kunt verspakketten kopen voor soep, wraps, curry etc. Een verspakket bevat veel groente, maar ook saus, bouillonblokjes etc. Is zo’n pakket nou een gezonde keuze?

Gezond detoxen doe je zelf
Gezond gewicht · 19. juni 2024
Een frisse start voor je lichaam, dat klinkt perfect. Maar hoe gezond is een detoxkuur eigenlijk? Lees verder voor het antwoord.

De succesformule voor gezond afvallen
Gezond gewicht · 04. juni 2024
Wat is belangrijker als je gezond wilt afvallen? Minder eten of meer sporten? Lees hier waarom de 80/20 regel voor gezond afvallen het beste werkt.

Krijg je honger van een appel?
Gezond gewicht · 08. mei 2024
Vaak hoor je dat iemand liever geen appel eet als tussendoortje, omdat je er honger van krijgt. Dat zou komen doordat je bloedsuikerspiegel hard stijgt door een appel. Feit of fabel?

Havermout, lekker, gezond en nog steeds hip
Gezond gewicht · 03. mei 2024
Havermout saai? Ik dacht het niet. Het is gezond én je kunt er zoveel lekker eten mee maken. Van pannenkoeken tot overnight oats en bananenbrood. Ga ook eens lekker los met havermout.

Gezond afvallen? Eet voldoende!
Gezond gewicht · 02. mei 2024
Wil je afvallen, dan moet je natuurlijk minder calorieën eten dan je verbrandt. Maar alleen naar calorieën kijken is te eenzijdig. Het gaat om hoeveel je eet én om wat je eet. Daar kan ik jou als voedingscoach prima mee op weg helpen.

Heb jij een gezond gewicht?
Gezond gewicht · 19. april 2024
Niet iedereen hoeft maatje S te hebben. Een maatje meer is ook goed, maar wat is dan eigenlijk wel een gezond gewicht? Dit zijn de twee veel gebruikte manieren: de Body Mass-index (BMI) en de tailletest.

Meer weergeven