· 

Afvallen met de Schijf van Vijf

Natuurlijk weet je wel wat gezond eten is, toch? Twee stuks fruit per dag, veel groente...... Maar hoe zit het precies met zuivel, vis of brood bijvoorbeeld. Hoeveel kan je daar van eten als je gezond wilt eten?

Dat zie je snel en makkelijk in de Schijf van Vijf. 

In de Schijf zie je in één oogopslag wat gezonde voeding is en welke hoeveelheden bij een gezond eetpatroon passen. Je vindt de Schijf van Vijf op de website van het Voedingscentrum.

De Schijf van Vijf in 2023

De Schijf van Vijf wordt regelmatig vernieuwd op basis van actuele informatie rondom gezond eten en drinken. Dit zit er in de Schijf van Vijf van 2023: 

1. Groente en fruit
2. Boter, halvarine, vet, olie
3. Vlees, vis, ei, peulvruchten, noten, zuivel 
4. Brood, aardappel, graanproducten
5. Dranken 

 

Altijd hetzelfde eten?

Eten volgens de Schijf is zeker niet saai. Binnen de vakken kun je volop variëren.

Wissel aardapelen af met volkorenpasta, zilvervliesrijst, bulgur etc. 

 

afvallen-met-schijf-van-vijf

Varieer in vlees, vis, eieren, noten of vleesvervangers. Kies steeds andere soorten en kleuren fruit en groente. En ga zo maar door voor elk vak.  

Eten buiten de Schijf

Als je eet volgens de Schijf van Vijf, dan krijg je voldoende mineralen, vitamines en vezels binnen. Kies in je eetpatroon niet te vaak voor producten buiten de Schijf, dan blijf je makkelijker op gewicht.

De verhouding is ongeveer 85% eten binnen de Schijf en 15% buiten de Schijf. Best relaxed. 

Afvallen met de Schijf van Vijf

Wil je op een gezonde manier afvallen, dan is de Schijf van Vijf een prima hulpmiddel. Om af te vallen moet je wel afwijken van de gemiddelde porties die de Schijf van Vijf voor jou berekent. 

De vraag is natuurlijk hoeveel jij per vak moet eten om af te vallen. Daar help ik je graag bij, met een eetpatroon dat helemaal past bij jou en jouw doel om af te vallen. 

Wil jij ook afvallen?

Vul je gegevens in, dan neem ik vrijblijvend contact met je op over afvallen met de Schijf van Vijf. 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.