Krijg je honger van een appel?
Gezond gewicht · 08. mei 2024
Vaak hoor je dat iemand liever geen appel eet als tussendoortje, omdat je er honger van krijgt. Dat zou komen doordat je bloedsuikerspiegel hard stijgt door een appel. Feit of fabel?

Gezond afvallen? Eet voldoende!
Gezond gewicht · 02. mei 2024
Wil je afvallen, dan moet je natuurlijk minder calorieën eten dan je verbrandt. Maar alleen naar calorieën kijken is te eenzijdig. Het gaat om hoeveel je eet én om wat je eet. Daar kan ik jou als voedingscoach prima mee op weg helpen.

Afvallen met de Schijf van Vijf 2024
Gezond gewicht · 23. april 2024
Vind je het lastig om te bepalen wat nou eigenlijk gezond eten is? Dan is de Schijf van Vijf een handig hulpmiddel. Wat zit daar in 2024 nou eigenlijk in en waarom?

Heb jij een gezond gewicht?
Gezond gewicht · 19. april 2024
Niet iedereen hoeft maatje S te hebben. Een maatje meer is ook goed, maar wat is dan eigenlijk wel een gezond gewicht? Dit zijn de twee veel gebruikte manieren: de Body Mass-index (BMI) en de tailletest.

Vet lekker afvallen, zo werkt dat
Gezond gewicht · 11. april 2024
Hoe zit dat nou met die “gezonde” vetten? Wil je tegenwoordig gezond eten, dan wordt het er niet makkelijker op. Want wat zijn nou gezonde vetten en hoeveel heb je er van nodig?

Afvallen in de overgang, zo lukt het wel!
Gezond gewicht · 09. april 2024
Ken je dat? Elk jaar een kilo erbij. En dat zwembandje om je taille dat er eerst niet zat. Afvallen in de overgang is gewoon lastiger dan voorheen. Zo pak je de kilo's wel aan.

Zelfgemaakte hummus; lekker!
Recepten · 01. april 2024
Snel klaar en lekker in een wrap voor de lunch. Of als gezond tussendoortje op een broodje of toastje.

Wat is jouw favoriete ontbijt?
Gezond gewicht · 21. maart 2024
Hou jij ook van een ontbijt met boterhammen? Of heb je liever een bakje yoghurt, sojadrink of kwark met muesli, of havermout. Wel zo handig als je weet wat lekker én gezond is.

Afvallen? Ga toch wandelen!
Gezond gewicht · 06. maart 2024
Kun je afvallen door veel te wandelen? Voor het juiste antwoord is het belangrijk om te weten of je wandelen leuk vindt. Want dan kan het zomaar in de kilo's lopen.

Voorjaar in zicht! Tijd voor minder kilo's
Gezond gewicht · 29. februari 2024
Voor je het weet staan de meivakantie en de zomervakantie voor de deur. Daarom is het nu de beste tijd om te starten met afvallen.

Meer weergeven