Gezond genieten met kerst: 10 praktische tips
Gezond gewicht · 18. december 2023
De kerstdagen vragen om gezelligheid en (te) veel eten. Hoe hou je het toch nog een beetje in de hand? Zonder dat je alleen nog maar sla en worteltjes mag eten. Tien praktische tips.

Hoe hou je het gezond(er) met Sint
Gezond gewicht · 27. november 2023
Een avondje Sinterklaas betekent genieten van pepernoten, taaitaai, chocolade en banketletter. Wil jij in deze periode toch een beetje op je gewicht letten? Dan zijn dit handige tips.

Gezond afvallen met 7 kleine veranderingen
Gezond gewicht · 14. november 2023
Gezond afvallen kan heel klein beginnen. Met een groot resultaat als gevolg. Begin klein, met deze 7 verandertips voor afvallen.

Gezond afvallen met de hulp van je zorgpolis
Gezond gewicht · 09. november 2023
Zorgverzekeraars vinden het belangrijk dat jij gezond blijft. Logisch, dat wil jij ook. Veel verzekaars helpen je daarom met vergoedingen om gezondheidsklachten te voorkomen. Check hier wat jij vergoed krijgt.

Wel gezonder, maar niet duurder eten
Gezond gewicht · 02. november 2023
Natuurlijk zijn er gezonde producten die duur zijn, zoals avocado of zalm. Maar daarnaast er is volop keuze in goedkopere, gezonde producten. Dit zijn 6 concrete tips om gezonder te eten zonder dat het duur is.

Hoeveel pasta wil je eten?
Gezond gewicht · 31. oktober 2023
Afvallen met pasta eten, kan dat? Jazeker, kies dan wel voor de volkoren variant. En voor de juiste hoeveelheid. Hoeveel is dat eigenlijk?

Tips voor afvallen bij onregelmatig werken
Gezond gewicht · 24. oktober 2023
Heb je avond of nachtdienst, dan is het best een uitdaging om gezond te blijven eten. Dit zijn de tips om je eetpatroon te verbeteren. Een extra kilo's te voorkomen of kwijt te raken.

BGN maakt zich hard voor preventie
Gezond gewicht · 26. september 2023
Meer dan de helft van de Nederlanders heeft overgewicht. Wie hier iets aan wil doen zonder later echte gezondheidsproblemen te krijgen, kan terecht bij een voedingscoach van de BGN.

Afvallen in de overgang, zo lukt het wel!
Gezond gewicht · 04. september 2023
Ken je dat? Elk jaar een kilo erbij. En dat zwembandje om je taille dat er eerst niet zat. Afvallen in de overgang is gewoon lastiger dan voorheen. Zo pak je de kilo's wel aan.

7 redenen om (weer) te gaan wandelen
Gezond gewicht · 29. augustus 2023
We zitten te veel en te lang stil met z'n allen. Dat moet anders. Ga weer wandelen! En gebruik de handige Ommetje App.

Meer weergeven