Tips · 21. maart 2019
Het is tijd om de winter van je af te schudden en fit, vrolijk en energiek het voorjaar in te gaan. Je gezondheid kan daarom wel even een boost gebruiken. Met deze tips ga je de lente fris tegemoet.

Alles over voeding · 20. maart 2019
Een lijstje met tips om af te vallen is niet compleet zonder vezels. Want vezels geven je een langdurig gevuld gevoel en helpen je om minder te eten zonder honger. Daarnaast houden ze je darmen gezond. En zijn daardoor erg belangrijk voor je algehele gezondheid. Weet jij hoeveel gram vezels per dag je nodig hebt?

Recepten · 17. maart 2019
Samen met een klant maakte ik een lekkere, voedzame tomatensoep.

Alles over voeding · 14. maart 2019
Als je aan mensen vraagt waar ze het liefst wat vet kwijt willen, zegt bijna iedereen: van mijn buik! Wat bepaalt eigenlijk waar vet op je lichaam terechtkomt? En helpen buikspieroefeningen tegen buikvet? Lees er hier alles over.

Recepten · 26. februari 2019
Een makkelijk lunchrecept dat je ook koud kunt eten. Lekker voor het weekend of om mee te nemen naar je werk.

Recepten · 23. februari 2019
Van alle pompoenen is spaghettipompoen veruit de gekste. De vruchten zien er op het eerste zicht vrij normaal uit, tot je ze halveert en in de oven legt. Als ze gaar zijn oogst je de inhoud van de pompoen in de vorm van spaghettisliertjes. Goed te combineren met volkorenspaghetti.

Alles over voeding · 20. februari 2019
Eet jij op sommige dagen geen vlees of vis? Dan ben jij een zogenaamde flexitariër. Gezond eten met minder vlees is niet moeilijk. Maar is minder vlees eten wel gezond?

Recepten · 16. februari 2019
Surfspot, een website met software en hardware voor studenten, vroeg mij recepten te maken voor de bezoekers van surfspot.nl. Hier vind je een van de recepten: risotto met kastanjechampignons.

Alles over voeding · 13. februari 2019
Tarwe is even goed als spelt. En door koffie te drinken hou je vocht vast. Rijstdrank is gezonder dan koemelk. Welke uitspraken kloppen wel en welke niet? Lees hier de feiten en fabels over afvallen en gezond eten.

Alles over voeding · 06. februari 2019
Bij een intake met een klant komen er allerlei onderwerpen voorbij. Ik stel altijd de vraag: “Wat verwacht je van mij?” Dan is vaak het antwoord: “Kan je mij een lijstje geven van eten dat wel en niet gezond is?”

Meer weergeven