· 

Snelle linzensoep met wortel en pompoen

Dit heb je nodig voor twee personen:

  • 1 stengel citroengras
  • 2 cm verse gember
  • 250 gr winterpeen
  • 200 gr pompoen
  • 240-260 gr linzen uit blik uitgelekt
  • 1 bouillontablet en 750 ml water

Voor de garnering een paar pompoenpitten, beetje feta en paprikapoeder. 

 

Zo maak je het: 

  1. Kneus met de achterkant van een mes de stengel citroengras en snijd in 3 stukken.
  2. Schil en rasp de gember.
  3. Schil de winterpeen en snijd in stukken van 2 cm.
  4. Doe het citroengras, de gember, winterpeen, pompoenstukjes, bouillontablet en het water in een ruime pan en breng aan de kook. Kook 20 minuten op middelhoog vuur of tot de wortel gaar is (controleer dit door er met een vork in te prikken).
  5. Doe de linzen erbij en verwarm twee minuten mee. Neem de soeppan van het vuur en verwijder het citroengras.
  6. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de kommen. 

Bestrooi met wat pompoenpitten en sesamzaadjes. Lekker met een paar sneetjes brood.