· 

Gezond afvallen met 7 kleine veranderingen

Hoe raak je kilo’s kwijt op een gezonde manier? De eerste stap is het doorbreken van ongezonde gewoontes. Je hoeft niet in één keer het roer om te gooien.

 

Sterker nog; de beste manier voor blijvend succes is het stap voor stap aanpassen van je leefstijl. Begin bijvoorbeeld met een van deze 7 tips. 

De 7 tips om ongezonde gewoontes te veranderen

Tip 1. Geen suiker en melk in je koffie of thee

Het lijkt een kleine verandering. En dat is het ook. Maar als je per dag 4 kopjes zonder suiker drinkt, scheelt dat al 65 kcal per dag. Dat is 455 per week. Tel uit je winst.

 

Tip 2. Vervang volle door magere of halfvolle zuivel

Als je van volle naar magere kwark overstapt, bespaar je op een schaaltje kwark 105 kcal. Eet je iedere dag een schaaltje, dan scheelt dat in een week dus 735 kcal. Mooi meegenomen.

Tip 3. Stap over op water

Frisdrank zit vol suiker. Als je die suiker niet gebruikt, slaat je lichaam het op als vet. Vervang je 1 glas frisdrank per dag door water, dan scheelt dat al snel 60 kcal per dag. Per week alweer 420 kcal. Dat schiet lekker op.

afvallen-tips

Tip 4. Zoek afleiding bij ongezonde trek

Zin in lekkers? Ga eropuit. Niet naar de supermarkt, maar ga een stukje lopen en geniet van de natuur. Ga ramen zemen of de was doen. Trek hebben is vaak gewoon verveling. Grote kans dat je trek na wat afleiding verdwenen is.

 

Tip 5. Maak dagelijks een wandeling op een vast tijdstip

Afvallen kan lastig zijn. Maar met kleine stapjes kom je bij je doel. Letterlijk. Probeer eens wat vaker te gaan wandelen. Een wandeling geeft je juist extra energie.

 

Tip 6. Meer groente op je bord

Groente is gezond. Het zit vol met vitamines, vezels en mineralen die je lichaam nodig heeft. Schep je bord daarom minimaal voor de helft vol met groente of salade. En eet overdag groente bij je lunch of als tussendoortje.

 

Tip 7. Een glas water vóór iedere maaltijd

Water is goed voor je. Niet alleen voor je lichaam, maar ook voor je verzadigingsgevoel. Wist je dat hongergevoel soms gewoon dorst is? Neem daarom eerst een glas water als je honger hebt.

 

BONUSTIP 8

Ben je klaar voor meer veranderingen in je eetpatroon? Meld je dan aan voor een gratis telefonische kennismaking en ga afvallen met Voedingscoach Hanny.