· 

Afvallen? Ga toch wandelen!

Afvallen door wandelen, kan dat? Dat is een goede vraag. Voor het juiste antwoord is het belangrijk om te weten of je wandelen leuk vindt. Als dat zo is, dan helpt wandelen je inderdaad met afvallen. En dat kan zomaar in de kilo's lopen.

Kilo's afvallen door wandelen

afvallen-wandelen

Het goede nieuws is dat wandelen de ideale vetverbranding geeft. Wandel je een uur met een snelheid van vijf km per uur dan verbrand je ongeveer 240 kcal.

 

Nog een rekensommetje. Als je elke dag een wandeling van een uur maakt, dan verbrand je bijna 7000 kcal per maand!

 

Dat is genoeg om een kilo per maand af te vallen, als je eetpatroon tenminste gelijk blijft. Dus niet meer gaan eten, omdat je zo lekker gewandeld hebt. 😉

De voordelen van wandelen

wandelen-afvalen-buikje

Het mooie van wandelen is dat (bijna) iedereen het kan. Op je eigen niveau en tempo. Ook als je nog niet veel conditie hebt.

 

Gewoon rustig beginnen en dan langzaam uitbreiden. Je zult zien dat je snel vorderingen maakt.

 

En nog een voordeel van wandelen: het kan altijd. Het is gratis, je hoeft je niet op te geven, er is geen wachtlijst en er zijn geen openings- en sluitingstijden. Je kunt zo je deur uitlopen.
 

Wandelen heeft bovendien een positief effect op je humeur. En als je een beetje doorwandelt dan raak je eindelijk dat buikje kwijt.

Afvallen door wandelen, zo hou je het vol

afvallen-door-wandelen

Regelmatig wandelen is wel een kwestie van volhouden. Maar dat hoeft niet moeilijk te zijn, als je het leuk maakt. Handige tips: 

  • Houd je vorderingen bij. Draag een stappenteller of tracker.
  • Zoek wandeluitdagingen; nieuwe routes, andere routelengte.
  • Geef je op voor georganiseerde wandeltochten.
  • Zoek een wandelmaatje en spreek af om samen te wandelen.
  • Word lid van een wandel of Nordic Walkingclub.

Woon je in de regio Oosterhout (Noord Brabant) en zoek je wandelmaatjes? Kijk dan eens op de website van Wandel+Lisette of op haar facebookpagina voor sportief wandelen. Winnaars van het NK plassen stampen!

Wandelen en een gezond eetpatroon

Afvallen is een kwestie van meer verbranden dan je inneemt. Eet of drink je meer kcal dan je nodig hebt? Dan kun je zo veel wandelen als je wilt, maar afvallen zit er dan niet in.

Voor het beste effect combineer je wandelen met een gezond eetpatroon.