· 

Gezond afvallen? Eet voldoende!

Het klinkt misschien vreemd, maar ik spreek als voedingscoach veel klanten die te weinig eten. En daardoor juist niet afvallen.

 

Om af te vallen moet je minder caloriën eten dan je verbruikt. Dat klinkt logisch. En dus ga je steeds minder eten, want dat moet werken, toch?

 

Helaas, alleen naar de hoeveelheid eten kijken is niet genoeg. Het gaat ook om wat je eet. 

Daar gaan je spieren

Eet je te weinig, dan raak je bovendien je spiermassa sneller kwijt. Je lichaam moet ergens de energie vandaan halen om in touw te blijven.

 

Eet je bijvooorbeeld alleen een salade als avondeten, dan komt je lichaam veel brandstof te kort.

 

Zorg jij voor te weinig brandstof, dan is je spierweefsel de volgende bron van energie. Het gevolg is dat je je spieren gaat "opeten". 

En je humeur wordt er niet beter op

Dan is er nog je mentale gezondheid. Dat krijgt een flinke opdoffer bij een crashdieet of een koolhydraatarm dieet. 

 

Krijg je te weinig voedingsstoffen binnen, dan heeft dat een negatief effect op hoe je je voelt. Niemand wordt er vrolijk van om de hele dag honger te hebben.

 

Een gebrek aan koolhydraten is een zware slag voor je hersenen. Je brein is één van de zwaarste verbruikers van koolhydraten in je lichaam.


 Een tekort aan energie zorgt voor vermoeidheid, dufheid en chagrijnigheid waar je u tegen zegt. Doe jezelf en je omgeving dus een groot plezier: eet voldoende!

Meer eten en toch afvallen? Ja, het werkt

Zodra klanten met mijn advies aan de slag gaan, is meestal de eerste opmerking: ”Wat moet ik veel eten!” Dat is in het begin inderdaad even wennen, maar na een paar weken weet je niet meer anders. 

Dit is wat klanten zeggen:

 

Geen extreme adviezen maar gezond eten (en veel!), waardoor je lichaam vanzelf meer gaat verbranden. Het is goed vol te houden en toch verlies je gewicht.

Peter, Alblasserdam

 

In het begin wist ik niet wanneer ik alles uit mijn persoonlijk plan moest eten, zo veel!? Maar daardoor heb ik 's avonds geen (lekkere) trek meer en gaan de kilo's er als vanzelf mee af!

Monique, Made  

Wil jij ook wat kilo’s kwijt?

Wil jij ook graag:

Kies dan voor professionele hulp bij het afvallen. En kies vooral de hulp die bij jou past. Met of zonder coaching. Met online coaching via de telefoon. Of wandelend bij mij in Rijen. Maar net wat jij wilt.

 

Op de tariefpagina vind je alle opties. Kijk gerust eens rond.

Meer afvaltips