· 

Gezond afvallen? Eet voldoende!

Het klinkt misschien vreemd, maar ik spreek als voedingscoach veel klanten die te weinig eten. En daardoor juist niet afvallen.

 

Om af te vallen moet je minder caloriën eten dan je verbruikt. Dat klinkt logisch. En dus ga je steeds minder eten, want dat moet werken, toch?

 

Helaas, alleen naar de hoeveelheid eten kijken is niet genoeg. Het gaat ook om wat je eet.

Daar gaan je spieren

Eet je te weinig, bijvoorbeeld alleen een salade als avondeten, dan komt je lichaam veel brandstof tekort. Je lichaam heeft voldoende energie nodig om de hele dag bezig te zijn.

Om toch ergens de energie vandaan te halen begint je lichaam aan de brandstof die beschikbaar is in je spieren. Je gaat je spieren "opeten". En dat zijn nu juist belangrijke calorieverbranders. Dus verbrand je weer minder calorieën. En zo wordt het steeds moeilijker om af te  vallen.

Je humeur wordt er niet beter op

Je mentale gezondheid krijgt ook een flinke opdoffer bij een crashdieet of een koolhydraatarm dieet

 

Krijg je te weinig voedingsstoffen binnen, dan heeft dat een negatief effect op hoe je je voelt. Niemand wordt er vrolijk van om de hele dag honger te hebben.

 

Een tekort aan energie zorgt voor vermoeidheid, dufheid en chagrijnigheid. Doe jezelf en je omgeving een plezier: eet voldoende!


Meer eten en toch afvallen? Ja, het werkt

Zodra klanten met mijn advies aan de slag gaan, is meestal de eerste opmerking: ”Wat moet ik veel eten!”

 

Dat is in het begin inderdaad even wennen, maar na een paar weken weet je niet meer anders. Zoals Angela ook merkt:

"Ik geloofde het eerst niet, maar het kan echt. 'Veel' eten en toch afvallen! Zo blij met het menu wat Hanny speciaal voor mij heeft gemaakt.


Ik at dus gewoon te weinig. En dat is duidelijk niet de juiste manier. Ik kan nu zelfs gewoon een extraatje eten. Nogmaals bedankt Hanny!"

 

Angela van Waardenburg

Rijen

Wil jij ook wat kilo’s kwijt?

Wil jij ook graag op een gezonde manier afvallen? Kies dan voor professionele hulp die bij jou past. Met thuis afvallen via de telefoon. Of met coaching bij mij thuis in Rijen. Maar net wat jij wilt.

 

Meer weten over de kosten van mijn werkwijze? Kijk dan even op de tariefpagina
 

Wil je eerst meer informatie over afvallen en voldoende eten? Vraag dan gerust een gratis telefonische kennismaking aan. Ik beantwoord graag geheel vrijblijvend al je vragen.

Meer afvaltips