Er ligt nog een halve bloemkool, een halve courgette en wat bosuitjes in de koelkast, wat doe je daar mee? Die rooster je in de oven, samen met een puntpaprika en kikkererwten. Met couscous erbij heb je dan al snel een heerlijke en gezonde maaltijd.

Dit zit er in (voor 2 personen)
½ bloemkool in roosjes
½ courgette in blokjes
1 puntpaprika in reepjes
1 blikje kikkererwten (125 gr)
kerriepoeder
komijnpoeder
peper en zout
zonnebloemolie
120 gram volkoren couscous
theel bouillonpoeder/ of ½ blokje
100 ml yoghurt
2 eetl tahini
scheutje citroensap
2 bosuitjes in ringetjes
1 teentje knoflook, fijngesneden
Zo maak je het
Doe de bloemkool, courgette, puntpaprika en kikkererwten in een grote schaal. Strooi er kerrie, komijn, peper en zout over en doe er een scheut zonnebloemolie bij. Omschudden en dan verdelen
over een bakblik. Zet het blik ongeveer 25 minuten in de oven, op 180 graden.
Meng de couscous met het bouillonpoeder en maak het volgens de aanwijzing op de verpakking.
Meng de tahini en het citroensap door de yoghurt.
Verwarm een beetje olie in een koekenpan en bak de bosuitjes met de knoflook een paar minuten. Voeg de gare couscous toe en bak twee minuten mee.
Schep de couscous op een bord, verdeel er de yoghurtsaus over en schep daar de groenten uit de oven op.
Eet smakelijk!