Beleg knapperige volkoren bolletjes of pistoletjes met wat frisse blaadjes sla, een beetje cottagecheese en een schep van deze heerlijke, pittige bosbessenchutney.

Ingrediënten
1 sjalotje, fijngesneden
scheutje zonnebloemolie
300 g bosbessen
1 el suiker
snufje kaneel
Zo maak je het
Fruit het sjalotje even aan in een pan met de zonnebloemolie.
Voeg de gewassen bosbessen toe, samen met de suiker en de kaneel.
Roer goed door en breng aan de kook.
Stamp de bessen tot moes.
Laat de chutney zo’n tien minuten pruttelen zodat het geheel wat dikker wordt en een deel van het vocht verdampt.
Giet de chutney in hete, brandschone jampotjes en draai de deksels erop.
De chutney is meteen klaar voor gebruik.
TIP van Voedingscoach Hanny: gebruik zakken met bosbessen uit de diepvries. Net zo gezond en handig om altijd een voorraadje in huis te hebben.