· 

Gezonde én lekkere muffins, snel klaar!

Deze muffins zijn een prima tussendoortje in plaats van een cracker of een boterham. Zonder suiker, maar met banaan voor een zoete smaak. En ze zijn zo klaar.

 

Ingrediënten voor 6 of 7 muffins
100 gram volkoren tarwemeel
2 bananen
2 eieren
2 tl kaneel
1 tl bakpoeder
handje bosbessen

Zo maak je de muffins

Verwarm de over voor op 180 ℃. Vet de muffinvormpjes in.

Prak de bananen fijn en mix de eieren er door.

Meng bakpoeder en kaneel met het meel.

Mix het meel door de bananen-eimengsel tot een glad beslag.

Vet de muffinvormpjes licht in met wat olie. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en versier ze met een paar bosbessen.

Bak ze 25 minuten in de oven, of tot ze mooi goudbruin zijn.

 

Tips van Voedingscoach Hanny:

  • Zijn je bananen niet heel erg rijp? Mix dan 25 gr honing bij de bananen en eieren.
  • Of roer aan het eind 35 gram rozijnen door het beslag.    
  • Hak een paar walnoten grof en roer die op het laatst door het beslag. Extra lekker!