· 

Bananenbrood met havermout en zonder suiker

Je kunt veel recepten voor bananenbrood vinden op het internet. Dit vind ik een makkelijke en lekkere variant. En heel gezond, met havermout in plaats van bloem. Lekker als gezond tussendoortje. 

Dit heb je nodig 
3 eieren

300 gr banaan (ongeveer 3 middelgrote bananen)

1 tl kaneel

snuf zout

150 gr havermout

1 tl bakpoeder

50 gr rozijnen

Een handje pecan of walnoten

 

 

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een cakevorm van 25 centimeter in en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Mix de eieren, bananen, kaneel en het zout tot een gladde massa.
  • Voeg de havermout en het bakpoeder toe en mix alles tot alle havermoutvlokken fijn zijn. Het beslag hoeft niet helemaal glad te zijn.
  • Roer dan de rozijnen door het beslag. Schep het beslag in de vorm. Versier met de noten en bak het in 45-60 minuten gaar.
  • Haal het blik uit de oven en til de bananencake uit de vorm. Laat de bananencake afkoelen op een rooster. Tijdens het afkoelen zakt de cake nog wat in, dat hoort zo.

Hoe rijper de bananen, hoe smeuïger het bananenbrood wordt. Heb je hele rijpe bananen, dan kan het bakken wat langer duren.


Zijn je bananen goed rijp, dan kun je de rozijnen weglaten. Dan is het bananenbrood nog gezonder ;-) 

 

TIP: bananen maak je snel rijp door ze een minuutje in de magnetron te verwarmen. Prik eerst even een paar gaatjes in de schil.  

 

Smakelijk eten!

Voedingscoach Hanny