· 

Broccoli, pompoen en notenrijst

Lekker makkelijk als je even een dagje vlees en vis overslaat. Makkelijk en snel klaar.  

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

300 gr Hokkaido pompoen in stukjes

2 el olijfolie

2 el gedroogde italiaanse kruiden, zoals tijm, rozemarijn en oregano

250 gr broccoli

150 gr zilvervliesrijst

50 gr ongezouten cashewnoten, gehakt

25 gr feta, verbrokkeld

 

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de pompoenblokjes, de kruiden en de olie in een schaal en hussel alles goed door elkaar.
  • Bedek een bakblik met bakpapier en leg de pompoenstukjes er op. Bak de pompoen 25 minuten in de oven tot ze gaar zijn.
  • Kook ondertussen de rijst gaar.
  • Maak de broccoli schoon en verdeel in kleine roosjes, kook in 5 -6 minuten gaar.
  • Rooster de gehakte cashewnoten in een droge pan tot ze mooi bruin worden, opletten dat ze niet verbranden.
  • Roer de noten door de rijst en schep in twee kommen. Verdeel de pompoen en broccoli over de rijst en bestrooi met de feta.

Smakelijk eten!