
Lekker makkelijk als je even een dagje vlees en vis overslaat. Makkelijk en snel klaar.
Dit heb je nodig voor 2 personen:
300 gr Hokkaido pompoen in stukjes
2 el olijfolie
2 el gedroogde italiaanse kruiden, zoals tijm, rozemarijn en oregano
250 gr broccoli
150 gr zilvervliesrijst
50 gr ongezouten cashewnoten, gehakt
25 gr feta, verbrokkeld
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de pompoenblokjes, de kruiden en de olie in een schaal en hussel alles goed door elkaar.
- Bedek een bakblik met bakpapier en leg de pompoenstukjes er op. Bak de pompoen 25 minuten in de oven tot ze gaar zijn.
- Kook ondertussen de rijst gaar.
- Maak de broccoli schoon en verdeel in kleine roosjes, kook in 5 -6 minuten gaar.
- Rooster de gehakte cashewnoten in een droge pan tot ze mooi bruin worden, opletten dat ze niet verbranden.
- Roer de noten door de rijst en schep in twee kommen. Verdeel de pompoen en broccoli over de rijst en bestrooi met de feta.
Smakelijk eten!