· 

Spruitjes, champignons en cashewnoten

spruitjes-cashewnoten
Bron: de hippe vegetarier

Een lekker makkelijk wokgerecht met spruitjes. Perfect voor de tijd van het jaar.

 

Dit heb je nodig voor 2 personen

150 gr zilvervliesrijst

300 gr spruitjes

3 sjalotjes

stukje gemberwortel

1 bakje (kastanje)champignons van 250 gr

50 gr cashewnoten

2 teentjes knoflook

1 el olijfolieolie

1 el sojasaus

zout, peper

Zo maak je het

  • Zet de rijst op.
  • Snipper de sjalotjes en pers de knoflook uit. Hak de gember fijn.
  • Haal het kontje van de spruitjes en halveer ze. Kook de spruitjes een minuut of 4.
  • Snij intussen de champignons in kwarten.
  • Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en fruit hierin de sjalotjes, gember en de knoflook. Voeg de champignons toe en roerbak 2 a 3 minuten.
  • Voeg daarna de uitgelekte spruitjes toe en roerbak nog eens 3 minuten.
  • Hak de cashewnoten grof en voeg ze toe. Breng op smaak met zout en peper en sojasaus.
  • Serveer de spruitjes met de rijst.