· 

Stamppot met cashewnoten, mosterd en kaas

Ja natuurlijk, alweer stamppot! Gewoon omdat het zo lekker is. En deze keer met andijvie en cashewnoten in plaats van spekjes. Echt het proberen waard! 

 

Wat heb je nodig voor 2 personen

500 gr aardappelen

100 ml halfvolle of magere melk

400 gr andijvie in dunne reepjes gesneden 

1 tl pittige mosterd

50 gr geraspte kaas

50 gr cashewnoten, ongezouten

scheutje olijfolie

 

Zo maak je het

  • Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in 20 minuten gaar.
  • Hak de cashewnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan lichtbruin (let op, ze verbranden sneller dan jij denkt ;-))
  • Giet de aardappels af en doe ze terug in de pan.
  • Voeg een scheutje olijfolie en de melk toe. De hoeveelheid verschilt per keer, dus schenk het er in delen doorheen.
  • Stamp tot puree.
  • Roer de mosterd en de kaas door de puree.
  • Zet de pan op laag vuur en meng de andijvie er in delen door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bestrooi met de cashewnoten.

Smakelijk eten!

Meer recepten