· 

Ken jij de succesformule voor gezond afvallen?

De zomer komt eraan. Tijd om nog even wat kilootjes kwijt te raken voor de vakantie. De een gaat als een malle aan het sporten, een ander gaat ineens veel minder eten. Wat levert nou het meeste succes op: heel veel sporten of heel weinig eten? Oftwel wat is de succesformule voor gezond afvallen?

 

Het antwoord is simpel, ga beter eten én sporten als je gezond wilt afvallen. Met de juiste verhouding heb je de succesformule te pakken. Lees hierna wat de beste verhouding is.

Gezond afvallen door een ander eetpatroon

De belangrijkste factor voor gewichtsverlies is minder calorieën binnen krijgen dan dat je verbrandt. Wil je bijvoorbeeld per maand twee kilo afvallen, dan moet je per dag 500 caloriën minder eten dan gewoonlijk.

 

Dat is een flinke uitdaging! Maar met een goed plan van aanpak is het te doen. Daar help ik je graag bij.

 

Om met sporten twee kilo per week te verliezen moet je nogal een bikkel zijn. Dan moet je bijvoorbeeld elke dag minimaal een uur gaan hardlopen. Dat is voor de meeste mensen geen optie.

 

Beter eten is gewoon een stuk effectiever dan sporten. De succesformule voor afvallen is grofweg 80/20. Met gezonde voeding behaal je al snel 80% van je doel. Daarom kun je beter focussen op je voeding om gezond af te vallen.

Vergeet het bewegen niet!

Met voeding behaal je grofweg 80% van je doel. Dat betekent natuurlijk niet dat je de wekelijkse bootcamp, tennistraining of wandeling moet inruilen voor een middagje foodpreppen. Door te bewegen breng je je spijsvertering op gang en verbrand je weer extra caloriën. Daardoor hoef je minder drastische veranderingen door te voeren in je dagelijkse menu.

 

Een combinatie van goed op je voeding letten (80%) en regelmatig sporten (20%) is dé manier om wat kilo’s kwijt te raken.

Blijven bewegen dus!

Wil je ook met succes gezond afvallen

Voor gezond afvallen moet de focus vooral op je voeding liggen. Wil je weten wat voor jou de beste verhouding is? Maak dan een vrijblijvende afspraak en ontdek hoe je gaat afvallen met een voedingscoach.