
Een lekkere stamppotje van je persoonlijke voedingscoach.
Ingrediënten (op basis van 2 personen)
400 g zoete aardappelen
225 g diepvries tuinerwten
3 lenteuitjes
100 g cottagecheese
200 g kipfilet
150 g botersla
Eventueel een vers Spaans pepertje
Zo maak je het
Schil de zoete aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water in 10 min. gaar.
Kook de tuinerwten de laatste minuut mee.
Snijd de kipfilet in stukjes en bak in een beetje olijfolie aan twee kanten in een paar minuten bruin.
Snijd ondertussen de lente-ui in ringen.
Giet de aardappelen en tuinerwten af. Schep de helft van de hüttenkäse erdoor en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de ui, kip en sla door de puree en breng op smaak met peper
en eventueel een snufje zout.
Serveer met de rest van de hüttenkäse.
Houd je van pittig? Schep dan tegelijk met de kip wat fijngesneden Spaanse peper door de puree.
Smakelijk!