· 

Zoete aardappelstamppot met kip en cottagecheese

Een lekker zomerse stamppot. 

 

Ingrediënten (op basis van 2 personen)

400 g zoete aardappelen

225 g diepvries tuinerwten

3 lenteuitjes

100 g cottagecheese

200 g kipfilet

100 g rucola of botersla

 

Eeventueel een vers Spaans pepertje

 

Zo maak je het

Schil de zoete aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water in 10 min. gaar.

Kook de tuinerwten de laatste minuut mee.

Snijd de kipfilet in stukjes en bak in een beetje olijfolie aan twee kanten in een paar minuten bruin. 

Snijd ondertussen de lente-ui in ringen.
Giet de aardappelen en tuinerwten af. Schep de helft van de hüttenkäse erdoor en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de ui, kip en rucola door de puree en breng op smaak met peper en eventueel een snufje zout.
Serveer met de rest van de hüttenkäse.

 

Houd je van pittig? Schep dan tegelijk met de kip wat fijngesneden Spaanse peper door de puree.

 

Smakelijk!