· 

15 kilo afvallen in 3 maanden: is dat realistisch?

Wil je dat zomerjurkje weer passen? Of zonder buikje in die zwembroek ? Dan wil je vast zo snel mogelijk flink afvallen. Op internet vind je genoeg artikelen die vertellen dat je makkelijk 15 kilo kan afvallen in 3 maanden. Dat komt goed uit, denk je dan. Helaas is het niet zo makkelijk. 

Snel afvallen kan, maar voor hoe lang?

Je hebt allerlei crashdiëten die beloven dat je snel 15 kilo afvalt. Door veel te weinig te eten. Of door wekenlang alleen pillen, poeders of andere peperdure voeding te eten. Je verliest dan vooral koolhydraten die met veel vocht zijn opgeslagen in je lichaam.

Maar zodra je stopt met je crashdieet, komen de kilo’s direct weer terug. Dat jojo-effect is super ongezond en erg demotiverend.   

Wil je veel, maar ook gezond afvallen?

Wil je veel afvallen? Maar zonder pillen, shakes of crashdiëten. Kies dan voor mijn professionele hulp. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor verantwoord afvallen met Voedingscoach Hanny.     

Zo val je gezond veel kilo's af

Je gewicht heeft zich meestal in de loop van jaren opgebouwd; je bent het dus niet in een paar weken kwijt. Zo ga je van start met gezond afvallen: 

  1. Pas je eetpatroon aan. Om af te vallen moet je soms juist meer gaan eten;
  2. Hou een eetdagboek bij;
  3. Ga meer bewegen; 
  4. Heb geduld. Om blijvend 15 kilo kwijt te raken, ben je al snel negen maanden of langer bezig;
  5. Vraag ondersteuning aan een voedingscoach. Het is bewezen dat je betere resultaten boekt met afvallen onder begeleiding.

 Vraag nu een gratis kennismaking of een offerte om af te vallen met Voedingscoach Hanny

Snel afvallen: nog 2 redenen om daar niet voor te kiezen

voedingscoach-rijen-gilze-afvallen

1. Je verliest je spieren 

Vooral bij crashdiëten raak je spiermassa kwijt.  Als je veel te weinig calorieën eet, moet je lichaam de energie namelijk ergens anders vandaan halen.


En spierweefsel is een enorm goede bron van energie. Het gevolg is dat je je spieren gaat "opeten". 

 

En dat is slecht nieuws, want juist spierweefsel zorgt ervoor dat je lichaam de hele dag door calorieën blijft verbranden. 

 

2. Je humeur wordt er niet beter op

Dan is er nog je mentale gezondheid, dat zowel bij een crashdieet als een koolhydraatarm dieet speelt. Wanneer je te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt, heeft dat enorm effect op hoe je je voelt. En niemand wordt er vrolijk van om de hele dag honger te hebben.

Het gebrek aan koolhydraten is een zware slag voor je hersenen. Je brein is één van de zwaarste verbruikers van koolhydraten in je lichaam. Een tekort zorgt daarom voor vermoeidheid, dufheid, en een chagrijnigheid waar je u tegen zegt. Je doet jezelf – en je omgeving – dus een groot plezier door genoeg te eten.

Meer informatie over afvallen