· 

15 kilo afvallen in 3 maanden: is dat realistisch?

Wil je dat zomerjurkje weer passen? Of zonder buikje in die zwembroek ? Dan wil je vast zo snel mogelijk flink afvallen. Op internet vind je genoeg artikelen die vertellen dat je makkelijk 15 kilo kan afvallen in 3 maanden. Dat komt goed uit, denk je dan. Helaas is het niet zo makkelijk. Je gewicht heeft zich in de loop van jaren opgebouwd; je bent het dus niet in een paar weken kwijt. 

Afvallen; zo doe je dat niet!

Je hebt allerlei crashdiëten die beloven dat je snel 15 kilo afvalt. Door veel te weinig te eten. Of door wekenlang alleen pillen, poeders of andere peperdure voeding te eten. Je verliest dan vooral koolhydraten die met veel vocht zijn opgeslagen in je lichaam.


Maar zodra je stopt met je crashdieet, komen de kilo’s direct weer terug. Dat jojo-effect is super ongezond en erg demotiverend.   

Zo val je wel blijvend kilo's af

  • pas je eetpatroon aan 
  • hou een eetdagboek bij
  • ga meer bewegen 
  • heb geduld, om blijvend 15 kilo kwijt te raken ben je 8 tot 15 maanden bezig
  • laat je coachen, het is bewezen dat je betere resultaten boekt  met afvallen als je onder begeleiding afvalt

 Vraag nu een gratis kennismaking of een offerte om af te vallen met Voedingscoach Hanny 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Nog 2 redenen om niet te gaan crashen

Je verliest je spieren 

Een ander probleem, dat vooral bij crashdiëten meespeelt, is dat je spiermassa kwijt raakt.  Als je veel te weinig calorieën eet, moet je lichaam de energie ergens anders vandaan halen.


Spierweefsel is naast vet een enorm goede bron van energie. Je verbrandt  dus steeds meer spierweefsel. En dat is slecht nieuws, want juist spierweefsel zorgt ervoor dat je lichaam de hele dag door calorieën blijft verbranden. 

 

Vergeet ook je humeur niet

Dan is er nog het probleem van je mentale gezondheid, dat zowel bij een crashdieet als een koolhydraatarm dieet speelt. Wanneer je te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt, heeft dat enorm effect op hoe je je voelt. Niemand wordt er vrolijk van om de hele dag honger te hebben.

Het gebrek aan koolhydraten is een zware slag. Je brein is één van de zwaarste verbruikers van koolhydraten in je lichaam. Een tekort zorgt daarom voor vermoeidheid, dufheid, en een chagrijnigheid waar je u tegen zegt. Je doet jezelf – en je omgeving – dus een groot plezier door genoeg te blijven eten.

 

Vraag snel een offerte aan voor verantwoord afvallen met Voedingscoach Hanny.