Een makkelijk recept dat je ook koud kunt eten. Lekker als afwisseling voor de lunch. Of als avondeten met een salade en een geroosterde boterham.
Voor 2 personen heb je nodig
1 grote zoete aardappel
1 broccolistronk van 200 gram, in roosjes
1 ui
1 el olijfolie
2 eieren
100 ml halfvolle melk
80 gr mozzarella in stukjes
peper en zout
Zo maak je de frittata
- Verwarm de oven op de grillstand tot 180 °C. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Kook ze 5 minuten voor.
- Kook de broccoliroosjes in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en laat goed uitlekken.
- Maak de ui schoon en snipper fijn. Verhit olie in een ovenbestendige koekenpan, fruit de uien 5 minuten.
- Voeg de gekookte zoete aardappel toe. Bak in 6-8 minuten op middelhoog vuur gaar.
- Voeg de laatste minuut de broccoliroosjes toe.
- Klop de eieren in een kom met de melk los met een garde. Roer de mozzarella erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet het eimengsel over de groenten, verdeel met een vork alle groenten gelijkmatig over de bodem van de pan.
- Zet 10-15 minuten in het midden van de oven, totdat de bovenkant bruin kleurt en het ei gestold is.
Smakelijk eten!
Voedingscoach Hanny