· 

Frittata met broccoli

Een makkelijk lunchrecept dat je ook koud kunt eten. Lekker voor het weekend of om mee te nemen naar je werk.

 

  

 

Voor 2 personen heb je nodig

1 zoete aardappel

1 broccoli, in roosjes

1 ui

1 el olijfolie

4 eieren

100 ml melk

10 g vers basilicum

 

125 g mozzarella

Zo maak je het  

1.  Verwarm de oven op de grillstand tot 180 °C. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes.

2.  Kook de broccoliroosjes in ruim water met zout in 4 minuten beetgaar. Giet ze af en laat goed uitlekken.

3.  Maak de ui schoon en snipper fijn. Verhit boter in een ovenbestendige koekenpan, fruit de uien 5 minuten aan. Voeg de zoete aardappel toe. Bak 10 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de laatste minuut de broccoliroosjes toe, breng op smaak met zout en peper.

4.  Klop de eieren in een kom met de melk los met een garde. Snijd het basilicum fijn en roer 2/3 van de mozzarella erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.

5.  Giet het eimengsel over de groenten, verdeel met vork alle groenten gelijkmatig over de bodem van de pan. Verdeel de rest van de mozzarella over de frittata. Zet 15 minuten in het midden van de oven totdat de bovenkant bruin kleurt en het ei gestold is.

  

 

TIP: Eet er een lekkere grote salade bij met sla, tomaatjes, avocado en geraspte wortel.