Hou jij ook van een lekker bakje kwark of yoghurt met krakende granola? Dan ben je in de supermarkt nog wel even bezig om een lekkere én gezonde variant te vinden.
Het is net zo makkelijk om je eigen granola te maken. Lekker, gezond en binnen een half uurtje gepiept.

Ingrediënten voor gezonde granola
- 250 gram grove havervlokken
- 100 gram gehakte pecannoten, walnoten, hazelnoten of amandelen
- 50 gram gemengde pitten en zaden (zonnebloempitten, pompoenpitten, chiazaad, lijnzaad etc.)
- 1 el kaneel
- 3 el zonnebloemolie
- 2 eetlepels honing of 1 rijpe banaan
- 50 gram rozijnen/stukjes gedroogde abrikozen/dadels/vijgen
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 165 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng de havervlokken met de gehakte noten, de pitten en de zaden.
Schep de kaneel met de olie en de honing* erdoor.
Spreid het mengsel uit op de bakplaat.
Rooster het ongeveer 17-18 minuten in de oven. Let op dat het niet te bruin wordt!
Haal de granola uit de oven en laat het afkoelen.
Meng het gedroogde fruit erdoor en klaar is je voorraad granola.
Bewaar het in een goed afsluitbare pot, dan is het ongeveer twee weken houdbaar.
*Liever zonder honing (suiker)? Maak dan een rijpe banaan fijn in de blender en meng deze met de olie en de kaneel door het havermoutmengsel. Krijg je lekkere crunchy stukjes in je granola.
TIP: vervang 100 gram havermoutvlokken voor de afwisseling eens door 100 gram quinoa of boekweit.