· 

Ik wil afvallen!

Je had het plan om voor de zomer nog wat af te vallen. Maar voor je het weet is het al 30 graden. En heb je nog steeds teveel kilo’s om je echt fit te voelen. En om lekker in je zomerkleren te passen. Wat nu?

Tijd voor actie, want je wilt afvallen! Niet meer uitstellen, maar meteen goed aanpakken. Zodat de kilo's ook na de zomer wegblijven. Lees verder voor de beste aanpak.  

En een beetje snel graag

Bij de een gaat afvallen makkelijker dan bij een ander. Begin je lukraak met afvallen, dan zijn er veel redenen waarom het resultaat zomaar tegenvalt.

 

Dit zijn wat voorbeelden die ik in de praktijk tegen kom.

Een onrealistisch doel

Als je dan gaat afvallen, dan moet het ook een beetje snel, toch? Het liefst 5 kilo in een maand. Kan dat? Nee, dat is geen haalbaar doel. Daarmee maak je het jezelf veel te moeilijk.

ik-wil-afvallen

Wil je gezond afvallen, op een blijvende manier, dan is maximaal 2 kilo per maand realistischer. Ook afhankelijk van je huidige eetpatroon. Een voedingscoach berekent wat voor jou haalbaar is.

Meer spiermassa

Ben je gezonder gaan eten en meer gaan sporten om af te vallen? Hartstikke goed! Heb je daardoor meer spiermassa gekregen, dan lijkt het alsof je niet afvalt. Want spieren zijn zwaarder dan vet.

 

Toch merk je dat je lichaam wel verandert door het sporten. Bijvoorbeeld doordat je “zwembandjes” verdwijnen. Focus bij het afvallen daarom niet alleen op de kilo’s! Meet ook je buikvet of middelomtrek. 

Gezond drinken

Ga je gezond afvallen, bekijk dan ook wat je drinkt. Al die fruitsapjes en smoothies lijken gezond, maar bevatten veel calorieën in de vorm van suiker. In een fruitsmoothie van 250 ml zitten al gauw 6 tot 8 suikerklontjes. Drink daarom liever water, koffie of thee zonder suiker. Ook na het sporten! 

Een superstreng dieet volgen

Een superstreng dieet zorgt voor een supersnel resultaat. Maar het is ook superlastig om vol te houden. Die crash-diëten zijn gewoon te streng, te eenzijdig of te onpraktisch. Grote kans dat je terugvalt in je oude eetpatroon. En weer aankomt tot je oude gewicht. Niet doen dus.

Wil je wél afvallen?

Samengevat zijn dit de tips om het afvallen wel op een goede manier op te pakken: 

  • Stel haalbare doelen
  • Let op je eten én drinken
  • Kijk verder dan alleen de kilo’s op de weegschaal
  • Begin niet aan een superstreng dieet
  • Ga gezonder eten én bewegen

Afvallen met de hulp van een professional

Zelf op een succesvolle manier aan de slag gaan met afvallen is gewoon erg lastig. Bijvoorbeeld voor Peter uit Alblasserdam:

 

"Ik heb meerdere pogingen gedaan om af te vallen. Van diëten met heel weinig eten tot extreem veel sporten. Na een paar kilo verloren te hebben, kwamen ze er net zo snel weer aan.....

Voedingscoach Hanny bleek een schot in de roos. Geen extreme adviezen maar gezond eten (en veel). Nu ben ik na 4 maanden al 6 kilo kwijt."

 

Wil jij nu starten met gezond afvallen? Aarzel niet langer, schakel professionele hulp in. Vraag gratis en vrijblijvend meer informatie over gezond afvallen.