· 

Broccoli, pompoen, noten en rijst

afvallen-broccoli-pompoen-notenrijst

Oktober, tijd voor de pompoen! Deze keer uit de oven met geroosterde cashewnoten.  

 

Even een dagje geen vlees of vis.  Makkelijk en snel klaar.  

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

300 gr Hokkaido pompoen in stukjes

2 el olijfolie

2 el gedroogde italiaanse kruiden, zoals tijm, rozemarijn en oregano

250 gr broccoli

150 gr zilvervliesrijst

50 gr ongezouten cashewnoten, gehakt

25 gr feta, verbrokkeld

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de pompoenblokjes, de kruiden en de olie in een schaal en hussel alles goed door elkaar.
Bedek een bakblik met bakpapier en leg de pompoenstukjes er op. Bak ze 25 minuten in de oven, tot ze gaar zijn.
Kook ondertussen de rijst gaar.
Maak de broccoli schoon en verdeel in kleine roosjes, kook in 5 -6 minuten gaar.
Rooster de gehakte cashewnoten in een droge pan tot ze mooi bruin worden, opletten dat ze niet verbranden.
Roer de noten door de rijst en schep in twee kommen. Verdeel de pompoen en broccoli over de rijst en bestrooi met de feta.

 

Smakelijk eten!  

Alles over pompoenen

Wil je meer weten over pompoenen, neem dan eens een kijkje op de website van de pompoenwinkel.  Of ga op bezoek  in Geersdijk in Zeeland. Een aanrader!   

voedingscoach-gezond-pompoen

Meer lekkere en makkelijke recepten